Eindhoven Iconisch

Eindhoven Iconisch van Edwin van Aalten

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Eindhoven Iconisch

van Edwin van Aalten

Eindhoven Iconisch van Edwin van Aalten

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 754795
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

De Admirant is een in 2006 voltooide woontoren in het centrum van Eindhoven aan de Emmasingel, en is onderdeel van het project 'Rond de Admirant'. Het gehele 'Rond de Admirant' project is in 2010 afgerond en voegt onder meer een nieuwe winkelstraat, megabioscoop en futuristische gebouwen toe aan de binnenstad.

Op 10 mei 2007 is bekend geworden dat het project enige vertraging zal oplopen. De welstandscommissie is niet akkoord gegaan met de plannen voor de megabioscoop. Met de winkels en appartement wordt op z'n vroegst in september 2007 begonnen, de rest volgt rond april 2008.

Op vrijdag 25 september 2009 vond de opening van de eerste winkels in Admirant Shopping Eindhoven, de nieuwe naam voor het winkelgebied, plaats. De officiële opening van de Blob was in april 2010.

Met 105 meter is De Admirant het hoogste gebouw van Eindhoven.
Het gebouw is, op de betonnen basis (van 5 verdiepingen) na, geheel opgebouwd door middel van 'pre-fab'. Dit zijn in de fabriek gemaakte onderdelen die als het ware als een puzzel opgestapeld worden en zo de toren vormen.
De onderste verdiepingen zijn zo ontworpen, dat deze aansluiten op het oude Philips hoofdkantoor (de Bruine Heer). De Bruine Heer ligt tegenover de Witte Dame en behoort ook tot de Admirant.

Dit werk wordt aangeboden door Edwin van Aalten

Edwin van Aalten profielfotoEdwin van Aalten (1975) is een enthousiaste fotograaf met een eigen, pure stijl. Zijn kracht? Oog voor detail, het uitbeelden van gewone, alledaagse dingen met verrassende, soms gedurfde composities. Edwin fotografeert graag met natuurlijk licht, zoekt het unieke van het onderwerp voor zijn camera.

Hij werkt in opdracht van reclamebureaus, websitebouwers en diverse bedrijven.

Alle werken