Graffiti in een oude kolenmijn

Graffiti in een oude kolenmijn van Jarno Boks

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Graffiti in een oude kolenmijn van Jarno Boks

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 191266
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
111 gratis verzending!

Omschrijving

Een oude opslagruimte in een kolenmijn. Bijzondere lichtinval op de door taggers aangebrachte graffiti.

Deze verlaten steenkolenmijn kent een roemruchte geschiedenis. De eerste schacht werd gegraven in 1848 om dobbelsteenkolen te delven en pas op 31 oktober 1977 wordt de mijn definitief gesloten.

Vlak na het graven van de eerste schat werd duidelijk dat de grond rijk aan steenkool was en in de loop der jaren werden in totaal drie nieuwe schachten gegraven. In de jaren 30 van de vorige eeuw bereikt de mijn zijn glorietijd en biedt zij werkgelegenheid aan 1500 mijnwerkers.

Ondanks dat de schachten allemaal rond dezelfde periode zijn gegraven, zijn de schachttorens in verschillende stijlen gebouwd. De karakteristieke toren voor de eerste schacht is ontworpen in neogotische stijl, waardoor de mijn de uitstraling van een kasteel krijgt. De toren voor schacht 3 is wel standaard ontworpen en in gewapend beton opgetrokken.

De kompels hebben hun spullen in 1977 laten liggen alsof ze de dag erna gewoon weer aan het werk zouden gaan. Op verschillende plekken liggen de werklijsten, laarzen en lampen gewoon voor het oprapen. Dit zal echter niet van lange duur zijn, want in 2016 wordt het terrein gesaneerd. De karakteristieke gebouwen blijven gelukkig behouden – zij zijn Belgisch erfgoed – maar de mijn is dan definitief geschiedenis.

Dit werk wordt aangeboden door Jarno Boks

Jarno Boks profielfotoHobbyfotograaf, IT projectmanager, Motorrijder, gek van berglandschappen, architectuur en urban exploration.

Alle werken