Het losbandig huishouden, Jan Steen

Het losbandig huishouden, Jan Steen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Het losbandig huishouden, Jan Steen

uit de oude meesters collectie

Het losbandig huishouden, Jan Steen uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 354652

10% woonseizoen korting!
Nog 8 dagen en 14 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 96 gratis verzending!

Omschrijving

Het losbandig huishouden, Jan Steen

Steen en zijn familieleden stonden model voor dit tafereel van huiselijke chaos, dat in Nederland nog steeds een "Jan Steen Household" wordt genoemd. Het bedrijf handelt in een verscheidenheid van bekende zonden, zoals Luiheid, Gulzigheid, Lust (papa en de dienstmeid), en andere overtredingen - de Bijbel wordt vertrapt en een bedelaar wordt aan de deur afgestoten - zonder acht te slaan op het openlijke horloge, dat matiging suggereert, en de mand die als het lot boven hun hoofd hangt (de voorwerpen erin beloven armoede, ziekte, pech en gerechtigheid). Het enige verfijnde aan het beeld is Steen's techniek, vooral in het kostuum van zijn vrouw.

Jan Havickszoon Steen (1626-1679) was een Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw, een van de belangrijkste genreschilders van de 17de eeuw. Zijn werken staan bekend om hun psychologisch inzicht, gevoel voor humor en een overvloed aan kleur.