Het losbandig huishouden, Jan Steen

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 354 652

Over Het losbandig huishouden, Jan Steen

Het losbandig huishouden, Jan Steen

Steen en zijn familieleden stonden model voor dit tafereel van huiselijke chaos, dat in Nederland nog steeds een "Jan Steen Household" wordt genoemd. Het bedrijf handelt in een verscheidenheid van bekende zonden, zoals Luiheid, Gulzigheid, Lust (papa en de dienstmeid), en andere overtredingen - de Bijbel wordt vertrapt en een bedelaar wordt aan de deur afgestoten - zonder acht te slaan op het openlijke horloge, dat matiging suggereert, en de mand die als het lot boven hun hoofd hangt (de voorwerpen erin beloven armoede, ziekte, pech en gerechtigheid). Het enige verfijnde aan het beeld is Steen's techniek, vooral in het kostuum van zijn vrouw.

Jan Havickszoon Steen (1626-1679) was een Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw, een van de belangrijkste genreschilders van de 17de eeuw. Zijn werken staan bekend om hun psychologisch inzicht, gevoel voor humor en een overvloed aan kleur.
Het losbandig huishouden, Jan Steen vind je in de categorieën Gouden Eeuw, Huishouden, Jan Steen, Oude meesters en Schilderijen.

Waarom je kiest voor Het losbandig huishouden, Jan Steen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het losbandig huishouden, Jan Steen uit de oude meesters collectie

Koop Het losbandig huishouden, Jan Steen als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 354 652
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
140,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden