Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776

van Atelier Liesjes

- Werkcode: 778 467

Atelier Liesjes over Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776

Vertumnus was een god van de herfst, die vooral de boomgaarden bewaakte en een rijke overvloed van vruchten schonk. Hoewel zijn Latijnse naam hem aanduidt als een echte Romeinse god, verhaalde de mythe dat hij uit Etrurië naar Rome was overgekomen en daar op een van de drukste gedeelten van de stad een woonplaats had uitgekozen.

Men wist te verhalen van zijn liefde voor Pomona, die ook een godin was van de tuinen en altijd bezig was met enten, snoeien en gieten, kortom met alles, wat het verzorgen van de tuinen betreft. Zij was met zoveel ijver daarvoor bezield, dat zij niets wilde weten van de liefde.

Hier verleidt de man de vrouw waarbij de kerel de hand onder de borst van de meid heeft. De tiet is naakt waardoor de godin deels topless is.

Al bij al een sexy en sensueel erotisch plaatje met romantiek.

In 1774 ontwikkelde Louis-Marin Bonnet nog een andere technische innovatie: een bedrukte rand van bladgoud. Janinet, die de leerling van Bonnet was geweest, nam deze praktijk over.

Medium Color wash-way ets en gravure

Jean-François Janinet of François Janinet, geboren in 1752 in Parijs waar hij stierf op 1 november 1814, is een Franse graveur en ballonvaarder.

Actief tegen het einde van het Ancien Régime en tijdens de Franse Revolutie, die een innovatieve benadering van kleurengravure koos.
Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776 vind je in de categorieën Erotiek, Gravure, Illustraties, Kunst, Kunstwerk (artistiek), Mannelijk (biologie), Oude meesters, Sexappeal, Vrouw en Vrouwelijk (biologie).
Atelier Liesjes profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Kunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken van Atelier Liesjes


Waarom je kiest voor Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776 van Atelier Liesjes

Koop de illustratie Jean François Janinet, Vertumnus en Pomona, ca 1776 van Atelier Liesjes op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 778 467
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
106 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.