Julio Ruelas, Vrouwlijke dierentemmer, 1897

Julio Ruelas, Vrouwlijke dierentemmer, 1897 van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Julio Ruelas, Vrouwlijke dierentemmer, 1897

van Atelier Liesjes

Julio Ruelas, Vrouwlijke dierentemmer, 1897 van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 608991
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

Naar Félicien Ropsmaakte Ruelas het werk van de courtisane - naakt , uitgedost in een grote hoed en met haar benen gekleed in zwarte kousen, waar een varken als gids dient.
In een symbolische tuin en in de schaduw van een boom staat een verleidster, Circe of Eva, gekleed in een moderne stijl met een hoed, chaps en zwarte kousen. Als een circustemmer hanteert ze een zweep waarmee ze de beweging van een varken dat de lengte van een elliptisch pad omcirkelt, regelt en stuurt. Een aap, gemonteerd op een steen langs de weg, net boven het varken, kijkt naar de show. Beide wezens hebben een lange symbolische traditie: de aap symboliseert ondeugd, terwijl het varken vraatzucht, hebzucht en lust vertegenwoordigt (hij verslindt amper een eikel en probeert de volgende al in te slikken). De relatie van beide dieren met lust, en hun eeuwige rond de dominatrix, zinvol symbolisch zin in slavernij in het vlees: een instinctief stadium van verwarring met materie, die bijzondere achterdocht veroorzaakte bij de mannelijke gevoeligheid van de late eeuw.
Julio Ruelas (21 juni 1870 - 16 september 1907) was een Mexicaanse graficus, schilder, tekenaar en graficus. Ruelas was de belangrijkste illustrator van het tijdschrift Revista Moderna en wordt het meest geassocieerd met Mexicaanse symboliek. Rond 1892 vertrok hij en vertrok naar Karlsruhe, Duitsland.

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken