Kabouterpost

van Floris Kok

- Werkcode: 753 645

Floris Kok over Kabouterpost

Een compositie van cocaïnewikkels. Onze hoofdstedelijke straten liggen er vol mee. Kleine vierkantjes papier die op kunstige wijze tot kleine enveloppen (kabouterpost dus) gevouwen worden om drugs in te verhandelen.

De uitvoering van dit werk is een knipoog naar de kunstenaar Jan Schoonhoven die in de jaren 60 een van de oprichters was van de Nederlandse kunst stroming Nul-beweging.
Kabouterpost vind je in de categorieën Abstract, Amsterdam, Bright Skies, Cocaïne, Collage, Drugshandel, Fotografie, Papier, Popart, Readymade, Schoonhoven, kabouterpost en pony pack.
Floris Kok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Floris Kok

"Ik zie mijn rol binnen de fotografie als Chroniqueur van het Antropoceen".

Na jarenlang een galerie in niet-westerse kunst gehad te hebben besloot ik in 2013 mijn hart te volgen en heb ik mij ingeschreven aan de Fotovakschool voor de hbo opleiding Fotografische Vormgeving. Hiervoor ben ik in 2015 cum laude geslaagd met mijn eindproject Plastic Soup Starts Here. Mijn jarenlange hobby is nu een passie en manier van kijken naar de wereld om mij heen geworden.

Op dit punt in mijn ontwikkeling als fotograaf ben ik geïnteresseerd in het verbeelden van menselijke verhalen zonder dat de mens hierin fysiek aanwezig is. De mens is alomtegenwoordig in onze wereld. Hij laat overal zijn sporen na, heeft grote invloed op het landschap en de omgeving waarin hij leeft en maakt een grote statement door middel van de materie die hij produceert.

Hierin liggen alle menselijke emoties en gevoelens besloten en aan de hand hiervan zijn mooie verhalen te verbeelden die voorbijgaan aan een oog in oog portret. Mijn voorlopige focus ligt dan ook op het documentair stilleven en de conceptuele product fotografie. Ik wijs de mens in mijn fotografie niet af ik verschuif alleen de nadruk naar zijn handelen en omgevingsinvloeden om zo zijn verhaal te laten zien.

Mijn werk is gepubliceerd in o.a. Het Parool, NRC, La Repubblica, New Photo 2016 en PF en aangekocht door de volgende instellingen: Vereniging Natuurmonumenten, Stadsarchief Amsterdam, Kunstcommissie Reade en CBK Zuidoost.

Alle werken van Floris Kok


Meer weten over Floris Kok?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Kabouterpost als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Kabouterpost van Floris Kok

Koop de collage Kabouterpost van Floris Kok op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 753 645
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
Art Frame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
180,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden