Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 410596

Over Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet

Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet.

Ook bekend onder 'poppies' of 'meisje met de klaprozen'.

Toen hij in 1871 uit Engeland terugkeerde, vestigde Monet zich in Argenteuil en woonde daar tot 1878. Deze jaren waren voor hem een tijd van vervulling. Ondersteund door zijn handelaar, Paul Durand-Ruel, vond Monet in de regio rond zijn huis de heldere landschappen die hem in staat stelden de mogelijkheden van de plein-air schilderkunst te verkennen.

Hij toonde Poppy Field aan het publiek op de eerste impressionistische tentoonstelling die in 1874 werd gehouden in het oude atelier van fotograaf Nadar. Het is nu een van de beroemdste schilderijen ter wereld en roept de levendige sfeer op van een wandeling door de velden op een zomerdag.

Monet verdunde de contouren en bouwde een kleurrijk ritme op met klodders verf, vertrekkend van een sproeien van klaprozen; de onevenredig grote vlekken op de voorgrond geven aan dat hij de visuele impressie op de voorgrond heeft geplaatst. Een stap in de richting van abstractie is gezet.
In het landschap zijn een moeder- en kinderpaar op de voorgrond en een ander op de achtergrond slechts een voorwendsel om de diagonale lijn te trekken die het schilderij structureert. Er zijn twee afzonderlijke kleurzones vastgesteld, de ene gedomineerd door rood, de andere door een blauwachtig groen. De jonge vrouw met het zonnescherm en het kind op de voorgrond zijn waarschijnlijk de vrouw van de kunstenaar, Camille, en hun zoon Jean.
Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet vind je in de categorieën , Argenteuil (gemeente), Buiten gewoon!, Claude Monet, Klaprozen (Monet), Oude meesters, Poppy, Schilderijen en Tranquil Dawn.

Waarom je kiest voor Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet uit de oude meesters collectie

Koop Klaprozenveld bij Argenteuil, Claude Monet als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 410596
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
124 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.