Kurhaus Scheveningen

Kurhaus Scheveningen van Michael van der Burg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Kurhaus Scheveningen van Michael van der Burg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 204517
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
104 gratis verzending!

Omschrijving

Het Kurhaus, Den Haag in Nederland is een hotel dat is wel de Grand Hotel Amrâth Kurhaus Den Haag sinds oktober 2014. Het is gelegen in de belangrijkste badplaats gebied, in de buurt van het strand.
Het Kurhaus werd gebouwd tussen 1884 en 1885 door de Duitse architecten Johann Friedrich Henkenhaf en Friedrich Ebert. Het bestond oorspronkelijk uit een concertzaal en een hotel met 120 kamers. Na leed ernstige schade door brand, werd herbouwd tussen 1886 en 1887. De plafonds zijn geschilderd door de Brusselse kunstenaar Van Hoeck en zijn grote werkplaats. Verscheidene koningen en staatshoofden een inwoner geweest in het Kurhaus in zijn hoogtijdagen. Tot in de jaren 1960, het Kurhaus bleef een attractie voor het publiek via de vele optredens van topartiesten. Het laatste optreden in het Kurhaus Saal werd door de Rolling Stones op 8 augustus 1964, die moest het gebouw te ontvluchten.
In verval geraakt en gesloten in 1969, werd het Kurhaus van de sloop gered in 1975 door te worden vermeld als een historisch gebouw, en volledig gerenoveerd. Het werd heropend in 1979 door Prinses Beatrix

Over Michael van der Burg

Michael van der Burg profielfotoWelkom!

Alle werken