Ludolf Bakhuysen. Woelige zee met schepen

Ludolf Bakhuysen. Woelige zee met schepen van 1000 Schilderijen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 289206

Ludolf Bakhuysen. Woelige zee met schepen van 1000 Schilderijen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
78 gratis verzending!
Ludolf Bakhuysen. Woelige zee met schepen van 1000 Schilderijen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De marineschilder en etser Ludolf Bakhuysen (1630-1708) werd geboren in het Duitse Emden en kwam in 1649 naar Amsterdam. Daar leerde hij het vak bij de landschapschilder Allart van Everdingen en de zeeschilder Hendrick Dubbels. Zijn werk vertoont ook sterke invloed van de zeeschilder Willem van de Velde I. Bakhuysen schilderde behalve havengezichten en scheepsportretten veel dramatische, stormachtige zeegezichten en schipbreuken. Over hem werd verteld dat hij vaak bij slecht weer het water op ging om de weerseffecten van nabij te bestuderen. Hij bracht daarnaast talrijke voorvallen uit de Hollandse maritieme geschiedenis in beeld. Na het vertrek van vader en zoon Van de Velde naar Engeland, omstreeks 1672, was Bakhuysen een van de laatste en belangrijkste schilders in dit genre.

Over 1000 Schilderijen

1000 Schilderijen profielfotoBetaalbare kunstwerken die de lege plek op jouw muur opvullen! Canvas, prints en posters. Be inspired!

Alle werken