Maastoren Rotterdam

Maastoren Rotterdam van Martijn Barendse

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Maastoren Rotterdam van Martijn Barendse

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 88171

8% Hemelvaart korting
Nog 2 dagen en 2 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
93 86 gratis verzending!

Omschrijving

De Maastoren is een 161,2 meter hoog gebouw in Rotterdam (met dakopbouw 164,75 meter). Als de zendmast op het gebouw meegerekend wordt, is het nog eens 17,5 meter hoger. Als masten niet worden meegerekend (ook niet de Space Tower op de Euromast) is de Maastoren het hoogste gebouw van de Benelux.
Het gebouw heet de 'Maastoren', omdat het aan de Koningshaven is gebouwd welke grenst aan de Nieuwe Maas, of beter gezegd erin. De toren is gerealiseerd op een stukje ingepolderde Koningshaven op de Kop van Zuid Over de naam bestond in het verleden enige discussie, aangezien er aan de overkant van het water aan de voet van de Erasmusbrug in het Scheepvaartkwartier een woontoren staat die de naam 'Maastorenflat' draagt.
De Maastoren is voorzien van remmingswerken die het gebouw moeten beschermen tegen 'aanvaringen' met grote schepen die gebruik maken van de Koningshaven om de Erasmusbrug te passeren.
Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Odile Decq Benoit Cornette in samenwerking met Dam & Partners en telt 44 verdiepingen, die vooral als kantoorruimte gebruikt worden. Het ontwerp omvat onder meer een parkeergarage met acht etages bovengronds en twee etages ondergronds.
De Maastoren wordt verwarmd en gekoeld met een bijzonder duurzaam systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van Maaswater en energieopslag in de bodem. Hierdoor wordt de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) van het gebouw sterk verlaagd. Voor het ontwerp van dit systeem heeft het ingenieursbureau Techniplan

Dit werk wordt aangeboden door Martijn Barendse

Martijn Barendse profielfoto

Alle werken