Merwehaven, Rotterdam

Merwehaven, Rotterdam van Rick Keus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Merwehaven, Rotterdam van Rick Keus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 58536
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
99 gratis verzending!

Omschrijving

De Merwehaven is een haven aan de rechter Maas-oever in Rotterdam. De aanleg van de Merwehaven is gestart in 1923 en voltooid in 1930. In tegenstelling tot de andere Rotterdamse havens van die leeftijd is de Merwehaven nog volop in gebruik. Destijds, vóór de aanleg, stond ze bij Gemeentewerken, het gemeentebestuur en andere betrokkenen, bekend als het 'driehavenplan'. Je zou bijna denken dat ze daar door de gelijkenis met een 'drietand' op gekomen zijn.
De Merwehaven is aangelegd als stukgoedhaven. Ook is hier altijd fruit overgeslagen. In 1971 werd een complex van fruitloodsen geopend met een opslagcapaciteit van 400.000 colli. Vanaf 1985 werd dit complex uitgebreid. Tegenwoordig is de totale omvang 43.000 m2 aan geklimatiseerde loodsen.
In 1960 werd een roll-on-roll-offverbinding tussen Rotterdam en Tilbury gestart. Na het gereedkomen van de Beneluxhaven in de Europoort verhuisde deze dienst naar de Beneluxhaven. Aan de ingang van de haven aan de Schiedamse kant was de scheepswerf Gusto gevestigd. Deze werf werd in 1978 gesloten. In de Merwehaven lagen twee detentieboten voor illegale vreemdelingen die los van hun illegaliteit strafbare feiten hadden begaan. Deze detentieboten ("bajesboten") verdwenen in 2009 uit de haven

Over Rick Keus

Rick Keus profielfotoRick Keus is sinds 1990 freelance fotograaf, gevestigd in Rotterdam. Zijn fotografie spitst zich toe op sociaal maatschappelijke onderwerpen.
Hij probeert een verbinding te leggen tussen het onderwerp, geportretteerde en kijker. De kracht moet in de directheid en verbondenheid met het onderwerp zitten. Fotografie als creatief venster naar een alledaagse of verborgen wereld.

Alle werken