Molen De Adriaan in Haarlem

Molen De Adriaan in Haarlem van Jan van der Knaap

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Molen De Adriaan in Haarlem

van Jan van der Knaap

Molen De Adriaan in Haarlem van Jan van der Knaap

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 498664
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

Dit is molen De Adriaan, gelegen aan de Spaarne in Haarlem. De Adriaan is een achtkantige stellingmolen uit 1779, oorspronkelijk bedoeld voor het malen van tufsteen, schelpen en eikenschors. Daarna werd er tabak geproduceerd, en later graan vermalen. In 1930 raakt de molen na een zware storm in verval en brandt zelfs in 1932 volledig af. Pas in 1999 komt een herbouw van de grond. Nu doet de molen dienst als molenmuseum, en is het sinds 2004 een officiële trouwlocatie voor de gemeente Haarlem.

Deze foto is gemaakt op 21 augustus 2019 en behoort tot de serie Moderne Geschiedenis. Daarom is de foto in zwartwit uitgevoerd.

Dit werk wordt aangeboden door Jan van der Knaap

Jan van der Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken