Nederlandse Reflecties op Damrak

Nederlandse Reflecties op Damrak van Pieter Struiksma

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Nederlandse Reflecties op Damrak van Pieter Struiksma

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 260781
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
92 gratis verzending!

Omschrijving

Huizen aan 'Natte Damrak' (Wet Damrak). De naam van de straat Damrak verwijst naar de dam in de Amstel (vandaar, Amsterdam).

Rak is een oude Nederlandse term voor een rechte kanaal of rivier. Tot 1672, toen de meeste van het was gevuld, was Damrak de drukste gracht van Amsterdam. Schepen aangemeerd langs de kades - helemaal tot aan de Dam - werden in en uitgeladen, en aan boord, goederen uit de hele wereld.

Over Pieter Struiksma

Pieter Struiksma profielfotoPieter Struiksma (1967) is een gepassioneerd fotograaf woonachtig in Wormer. Hij is veelzijdig , en heeft zichzelf de kneepjes van het vak aangeleerd. Hij vindt het vooral heel leuk (interessant en uitdagend) om onder moeilijke omstandigheden toch pakkende foto?s te creëren die de ogen prikkelen. Inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in landschaps-, avond-, macro- en portretfotografie.

Fotografie is voor Pieter de kunst van het observeren, iets unieks en interessants te vinden in een vaak gewone omgeving. Daarbij vindt hij kennis en vaardigheden belangrijk om zijn beelden tot in hun volle glorie te laten ontstaan via de spiegelreflexcamera en de nabewerking in Photoshop. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en opdoen van genoeg inspiratie staan ook aan de basis. Daarnaast is de hoeveelheid en kwaliteit van het licht volgens hem van doorslaggevende waarde voor een geslaagd beeld. Alle aspecten van licht en belichting krijgen dan ook zijn aandacht tijdens het fotograferen. Hij maakt daarbij gebruik van natuurlijk licht en/of flitslicht. Ook blijft hij constant streven naar meer kennis en meer inspiratie om een nog betere fotograaf te worden.

Alle werken