Nieuwsgierige eekhoorn

Nieuwsgierige eekhoorn van Christa Thieme-Krus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 280406

Nieuwsgierige eekhoorn van Christa Thieme-Krus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Eén van de eerste dieren die je ziet en hoort in Canada zijn de eekhoorntjes. Er leven zo’n 10 verschillende soorten in de Rocky Mountains. Ze zijn nieuwsgierig, moedig en gelukkig ook nog een beetje schichtig. Je hoeft niet veel moeite te doen om ze te vinden, maar ze mooi op de foto zetten is een ander ding.

Deze eekhoorn, de chickaree genoemd, is de kleinste boomeekhoorn van Banff. Het komt even kijken op een tak boven onze picknicktafel waar wij zelf net willen gaan ontbijten. Chickarees zijn zeer territoriaal en kunnen hun gebied verdedigen met veel fysiek lawaai en geweld. Ze kwebbelen, stampen met hun pootjes en schelden eventuele indringers luidruchtig uit om hen te laten vertrekken.

Over Christa Thieme-Krus

Christa Thieme-Krüs is het innovatieve en creatieve brein achter Thicor CreAssist. Door haar interesse in wat mens en dier doet bewegen is zij in 1991 na de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid op de Fontys Hogeschool in Sittard, psychologie gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Vooral de reclamepsychologie had haar interesse. Na haar studie is zij een tiental jaren werkzaam geweest in de zakenwereld, voornamelijk op het gebied van de Public Relations en Marketing. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze bleef werkzaamheden verrichten als freelance grafisch vormgever, fotograaf en kunstenaar onder de naam Thicor Mixed Media. Door haar sociale betrokkenheid deed en doet zij regelmatig vrijwilligerswerk voor lokale verenigingen en instanties en startte zij in 2001 met teken- en schilderlessen in eigen atelier, eerst aan kinderen en daarna ook aan volwassenen. Zijdelings bleef zij zich bezighouden met de fotografie. Na een werkproject van een jaar in Gran Canaria is zij in 2011 terug gekomen naar Nederland en heeft zij begin 2012 haar kennis en kunde gebundeld in een geheel nieuw bedrijf: Thicor CreAssist.

Alle werken