Piazza dell'Anfiteatro

Piazza dell'Anfiteatro van Ronne Vinkx

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 298563

Piazza dell'Anfiteatro van Ronne Vinkx

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
79 gratis verzending!
Piazza dell'Anfiteatro van Ronne Vinkx

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Lucca ontwikkelde zich in de Romeinse tijd tot een belangrijke stad. De invloed van de Romeinen is nog altijd terug te vinden in het hedendaagse Lucca. Bijvoorbeeld oor het rechthoekige stratenplan van het oude centrum van de stad, typisch voor de Romeinse stadsontwikkeling. Een ander en wellicht wat meer zichtbaarder overblijfsel uit de tijd van de Romeinen is het amfitheater.

Met de bouw van het amfitheater, een ovaalvormig openluchttheater, in Lucca werd al in de tweede helft van de eerste eeuw na Christus begonnen, in de tijd van Keizer Claudius. Na de voltooiing werd het amfitheater gebruikt voor onder andere gladiatorenspelen.

Toen het Romeinse Rijk in elkaar stortte, werd Lucca bedreigd door aanvallen van Gotische volken. Het amfitheater, dat net buiten de toenmalige stadsmuren was gelegen, moest daarom worden gefortificeerd en verstevigd worden om als verdedigingswerk te kunnen dienen. Toen de Goten uiteindelijk geen dreiging meer vormden voor Lucca, is men het amfitheater gaan gebruiken voor diverse doeleinden. Op de ronde muren van het theater werden huizen gebouwd en het binnenplein werd ook bebouwd. Er kwam een gevangenis te staan, een zoutopslag en ook een buskruitmagazijn.

Pas tussen 1830 en 1839 werd het amfitheater weer enigszins in de oude glorie hersteld. Onder leiding van architect Nottolini werden de gebouwen op het binnenplein neergehaald en de Via dell’Anfiteatro rondom het eeuwenoude bouwwerk gerealiseerd.

Over Ronne Vinkx

Ronne Vinkx profielfotoReisfotografie en landschapsfotografie vanuit de hele wereld. Weidse landschappen, vuurrode zonsondergangen en panoramische stadsbeelden inspireren mij. Mijn stijl kenmerkt zich door intense kleuren en een hoog dynamisch bereik.

Alle werken