Pioneering Spirit

Pioneering Spirit van Esmeralda holman

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Pioneering Spirit van Esmeralda holman

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 225702
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

Met een lengte van 382 m en een breedte van 124 m is dit schip het grootste ter wereld. De Pioneering Spirit kan grote platformen van zo?n 48.000 ton in één keer van hun sokkel lichten en vervoeren. Het vaartuig kan ook pijplijnen met diameters van 6 tot 68 inch voor olie- en gastransport leggen op een diepte tot 3500 m met een snelheid van ruim zeven kilometer per dag.
Het schip werd in 2014 van de werf in Korea naar Rotterdam gebracht om daar afgebouwd te worden. Op 8 januari 2015 kwam het aan in de Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte en ging daar voor anker. In verband met de diepgang van het schip werd in de haven extra gebaggerd. Op de ligplaats worden de 65 meter lange balken van het hefsysteem geïnstalleerd, die per schip uit Italië worden aangevoerd.
Op 6 augustus 2016 voer het schip voor het eerst uit voor tests op de Noordzee. Het schip had al een jaar eerder gereed moeten zijn, maar door vertraging werd de oplevering uitgesteld. Het lag anderhalf jaar in de Rotterdamse haven en zo'n 70.000 mensen maakten een speciale vaart rondom het schip.
(bron: Wikipedia)

Over Esmeralda holman

Esmeralda holman profielfotoHet liefst zou ik fotograferen, dansen en reizen.., de héle dag, élke dag...!

Alle werken