Reguliersgracht Amsterdam

Reguliersgracht Amsterdam van Don Fonzarelli

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Reguliersgracht Amsterdam

van Don Fonzarelli

Reguliersgracht Amsterdam van Don Fonzarelli

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 83587
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
220 gratis verzending!

Omschrijving

Het zuidelijke gedeelte van de Reguliersgracht in Amsterdam. Wellicht een van de mooiste grachten van Amsterdam, 1658.
De Reguliersgracht is een Amsterdamse gracht, die de Herengracht (bij nr. 534) verbindt met de Lijnbaansgracht (bij nr. 393) in Amsterdam-Centrum.
De gracht is een dwarsgracht binnen de grachtengordel en kruist de Prinsengracht (bij de nrs. 746 en 1047) en de Keizersgracht (bij de nrs. 663 en 716).
Bij Reguliersgracht 67, tussen de Kerkstraat en de Prinsengracht, ligt het Amstelveld.
De gracht met haar grachtenpanden is onderdeel van de Vierde Uitleg van Amsterdam, vanaf 1658. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de gracht zou doorlopen tot de Amstel. Uit kostenoverweging heeft heeft men hiervan afgezien. De kosten voor het onteigenen van de huizen in de Halvemaansteeg zouden hoger worden dan de inkomsten aan gronduitgifte van de nieuwe percelen aan de gracht. Daarnaast zou doortrekken tot de Amstel de bouw van een dure sluis eisen. Vervolgens stond ook het stuk tussen Prinsengracht en Herengracht ter discussie. Men overwoog om van dit stuk geen geen gracht, maar een straat te maken (vergelijkbaar met Spiegelgracht en Nieuwe Spiegelstraat). Burgemeesters en Thesauriers besloten in maart 1664 toch voor een gracht: de grond was nodig voor de ophoging van het Reguliersplein (het huidige Rembrandtplein). De verbinding van de gracht met de Amstel werd gerealiseerd met een stenen riool onder de Halvemaansteeg. In september 1664 was de gracht al gereed voor beb

Dit werk wordt aangeboden door Don Fonzarelli

Don Fonzarelli profielfotoDon Fonzarelli is een in Amsterdam geboren en getogen fotograaf en musicus.
Zijn werk behelst stadsgezichten, architectuur-, portret-, concert-, reportage-, candid- naakt- en fine art-fotografie.
De fotografie kenmerkt zich door hoge contrasten en scherpe lijnen, die zeker wat zijn stadsgezichten en architectuurfotografie betreft een pure en serene uitstraling geeft.
Op verzoek maakt hij een foto van bijvoorbeeld uw geboortehuis, de straat of het plein waar u opgroeide, de school die u bezocht, de plek waar u uw partner heeft ontmoet et cetera Dat is een geweldig cadeau voor uzelf of een familielid, een vriend, een kennis, collega, een jubilaris noem maar op. Een prachtige aanwinst voor ieder interieur; in de woon- of slaapkamer, op kantoor in de etalage van uw winkel et cetera.
Ook voor een portret, reportage of anderszins kunt u contact met hem opnemen.
VPublicaties en opdrachten voor: Anouk van Nes, Joe Satriani, Stuart Hamm, Jeff Campitelli, het Parool, Yamaha Music Co., Gerrie vd Kleij, Mylou Frencken, hotel Mr Jordaan, Carl Verheyen, John Mader, VT Wonen, Music Maker, Interface, Dave Marotta, AT5, Marco Minnemann, Mike, Keneally, Bryan Beller, Mirthe Bron en vele anderen.
Contact via don@donfonzarelli.com

Alle werken