Rembrandt van Rijn, Andromeda

Rembrandt van Rijn, Andromeda van Rembrandt van Rijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Rembrandt van Rijn, Andromeda van Rembrandt van Rijn thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 331693

Rembrandt van Rijn, Andromeda van Rembrandt van Rijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Rembrandt van Rijn, Andromeda van Rembrandt van Rijn

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Rembrandt van Rijn, Andromeda, c. 1630

Volgens de Griekse mythologie moest prinses Andromeda geofferd worden om haar land te bevrijden van een allesverslindend zeemonster. Toen ze aan een rots was geketend en haar lot afwachtte, werd ze gered door de Griekse held Perseus.

Rembrandt schilderde niet het hele verhaal, maar beeldde alleen de doodsbange Andromeda af. Dat is typerend; hij maakte de emotie het hoofdmotief van de voorstelling. Het realisme waarmee Rembrandt het naakte lichaam weergaf, staat ver af van het klassieke schoonheidsideaal.

Over Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn profielfotoRembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de barok en is zichtbaar beïnvloed door het caravaggisme, alhoewel hij nooit in Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) gebruikte om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren, leidde tot levendige scènes vol dramatiek.

Alle werken