Facebook pixel
Rembrandt van Rijn Lucretia

Rembrandt van Rijn Lucretia van Rembrandt van Rijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Rembrandt van Rijn Lucretia van Rembrandt van Rijn thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 111314

Rembrandt van Rijn Lucretia van Rembrandt van Rijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Rembrandt van Rijn Lucretia van Rembrandt van Rijn

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Rembrandt van Rijn (Nederlands, 1606-1669), Lucretia, 1664, olieverf op doek
Het tragische verhaal van Lucretia, dat door Livy werd verteld, vond plaats in Rome in de zesde eeuw voor Christus tijdens de regering van de tyrannische heerser Tarquinius Superbus. Rembrandt portretteert Lucretia in uiterste angst, vlak voor haar zelfmoordgedrag. De spanning die dat vreselijke moment omringt, trekt het morele dilemma van een vrouw die gedwongen is om tussen leven en eer te kiezen, vast. Lucinetia's man, Collatinus, had aan zijn mede-soldaten geprezen dat haar loyaliteit en deugd groter waren dan die van hun vrouwen. Hij trok de uitdaging op, de mannen reed direct naar Rome waar ze Lucretia en haar dienstmaagden spinnen wol ontdekt. Lucretia's zeer deugd heeft het verlangen van Sextus Tarquinius, de zoon van de tirannie, verliefd, die enkele dagen later naar het huis terugkeerde. Lucretia ontving hem als een vereerde gast, maar hij verraste die gastvrijheid later door haar kamer binnen te komen en dreigde haar te vermoorden als ze hem niet oplevert. De volgende dag lonste Lucretia haar vader en echtgenoot, onthulde wat er gebeurd was en vertelde hen dat, hoewel ze haar een onschuldig slachtoffer was, ze vastbesloten was haar leven te beëindigen om haar eer te herwinnen. Lucretia trok een mes van haar mantel, droeg het in haar hart en stierf. Overweldig door verdriet en woede, Lucretia's vader, haar man en twee begeleidende vrienden zwoegen haar dood te wreken. Lucretia's dood leidd

Over Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn profielfotoRembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 ? 1669) was a Dutch painter and etcher. He is generally considered one of the greatest painters and printmakers in European art and the most important in Dutch history. Having achieved youthful success as a portrait painter. Rembrandt's greatest creative triumphs are exemplified especially in his portraits of his contemporaries, self-portraits and illustrations of scenes from the Bible.

Alle werken