Rembrandt van Rijn, Portret van een man met een hoge hoed

Rembrandt van Rijn, Portret van een man met een hoge hoed van Rembrandt van Rijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Rembrandt van Rijn, Portret van een man met een hoge hoed van Rembrandt van Rijn thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 111336

Rembrandt van Rijn, Portret van een man met een hoge hoed van Rembrandt van Rijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Rembrandt van Rijn, Portret van een man met een hoge hoed van Rembrandt van Rijn

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Rembrandt van Rijn (Nederlands, 1606-1669), Portret van een man met een hoge hoed,1663, olieverf op doek.
Van wat Rembrandt echt was, weten we maar weinig, behalve door zijn schilderijen, zijn etsen, zijn tekeningen. Zijn extreme absorptie in het werk, dat tijdens zijn goede dagen een geluk en in zijn slechte dagen een opluchting was, scheidde hem als een grote arbeider, die weinig bekend was met de mannen van zijn dag, op zo'n manier, althans zoals we redelijkerwijs verwacht hadden . Nu kennen we al de gewone feiten van zijn leven, de legendes zijn weggesmolten, en we kunnen jaar na jaar de stilzwijgende uitvoering van zijn enorme taken volgen. Wat de make-believe romantiek is verdwenen, is de echte Rembrandt nog steeds een poëtisch karakter uit de eenvoud van zijn leven, en het gevoel dat we van een interieur hebben die zijn werk vervult en alleen bekend is. Zijn roem is jaar voor jaar zo groot dat hij in het wereldverhaal een groot deel van de waarde van dat inheemse land vertegenwoordigt, die hem niet begreep. Niemand is in Holland geweest, maar heeft het belang van zijn naam gevoeld, en zijn geheugen doordringt de steden waarin hij wat obscurely werkte. Rembrandt is geboren te Leiden, aan een rijk van de Rijn, wiens naam zijn vader had genomen, en waaruit hij zijn volledige naam van Rembrandt van Rijn krijgt. De naam van zijn vader was Harmen. Vandaar zijn andere naam Harmensz.

Over Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn profielfotoRembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 ? 1669) was a Dutch painter and etcher. He is generally considered one of the greatest painters and printmakers in European art and the most important in Dutch history. Having achieved youthful success as a portrait painter. Rembrandt's greatest creative triumphs are exemplified especially in his portraits of his contemporaries, self-portraits and illustrations of scenes from the Bible.

Alle werken