Facebook pixel
Rembrandt van Rijn,  Studies van het Hoofd van Saskia en anderen

Rembrandt van Rijn, Studies van het Hoofd van Saskia en anderen van Rembrandt van Rijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 111339

Rembrandt van Rijn, Studies van het Hoofd van Saskia en anderen van Rembrandt van Rijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
Rembrandt van Rijn,  Studies van het Hoofd van Saskia en anderen van Rembrandt van Rijn

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Rembrandt van Rijn, Studies van het Hoofd van Saskia en anderen, Nederlands, 1606-1669, 1636, ets
Rembrandt's vrouw, Saskia van Uylenburgh, kwam uit een patriciaanse familie in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland; Haar vader diende als burgemeester van de stad. Hendrik van Uylenburgh, de nicht van Saskia, was een schilder en bloeiende kunsthandelaar in Amsterdam. Nadat hij in Amsterdam was verhuisd, belegde Rembrandt in de zaken van Van Uylenburgh en kwam hij in het huis van de kunsthandelaar. De veelbelovende jonge schilder moet Saskia kort daarna hebben ontmoet. Zij zijn getrouwd in 1634, een jaar na hun verloving, en waren samen tot haar dood in 1642. Het echtpaar had vier kinderen, maar alleen Titus, geboren in 1641, overleefde kinderloosheid. De vele tekeningen, etsen en schilderijen van Saskia van Rembrandt hebben ons verlaten Met gevarieerde afbeeldingen van haar persoonlijkheid, met inbegrip van haar warmte en tederheid, maar ook een zekere afkeurigheid; Ze zest voor het leven, maar ook de verzwakkende ziekte die haar half na de jaren dertig verzwakt heeft. Rembrandt startte waarschijnlijk dit schilderij rond 1634-1635, kort na hun huwelijk. Saskia, met een modieuze jurk, kijkt over haar rechter schouder.

Over Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn profielfotoRembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 ? 1669) was a Dutch painter and etcher. He is generally considered one of the greatest painters and printmakers in European art and the most important in Dutch history. Having achieved youthful success as a portrait painter. Rembrandt's greatest creative triumphs are exemplified especially in his portraits of his contemporaries, self-portraits and illustrations of scenes from the Bible.

Alle werken