Rotterdam Wilhelminapier en Rijnhavenbrug

Rotterdam Wilhelminapier en Rijnhavenbrug van Evert Buitendijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Rotterdam Wilhelminapier en Rijnhavenbrug

van Evert Buitendijk

Rotterdam Wilhelminapier en Rijnhavenbrug van Evert Buitendijk

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 237866
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

De Rijnhavenbrug, regionaal bekend als de Hoerenloper is een voetgangers- en fietsersbrug over de Rijnhaven in Rotterdam, die een verbinding vormt tussen de Wilhelminapier bij Hotel New York en Katendrecht. Deze brug kort de reistijd tussen Katendrecht en Rotterdam Centrum in, omdat de route langs de Rijnhaven dan kan worden afgesneden. Tevens is de brug de entree voor de SS Rotterdam.

De Wilhelminapier is een hoogstedelijk gebied op de Kop van Zuid in Rotterdam. Bestuurlijk valt het sinds 3 maart 2010 onder de deelgemeente Feijenoord (daarvoor onder Rotterdam Centrum).

Het langwerpig gebied is gelegen langs de Nieuwe Maas aan de voet van de Erasmusbrug en wordt sinds de eeuwwisseling gekenmerkt door hoogbouw en moderne voorzieningen. Nabij de Wilhelminapier is in 1997 het metrostation Wilhelminaplein geopend. Sinds 2001 bevindt het nieuwe Luxor Theater zich op de Wilhelminapier. Eind 2013 werd De Rotterdam, die ontworpen is door Rem Koolhaas opgeleverd. Dit gebouw is 150 meter hoog.

Dit werk wordt aangeboden door Evert Buitendijk

Evert Buitendijk profielfotoI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Alle werken