Schilderij De absintdrinkster van Edgar Degas

Schilderij De absintdrinkster van Edgar Degas van Schilderijen Nu

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Schilderij De absintdrinkster van Edgar Degas van Schilderijen Nu

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 200020
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
73 gratis verzending!

Omschrijving

Schilderij De absintdrinkster van Edgar Degas

De absintdrinkster (Frans: L'Absinthe) is een impressionistisch schilderij van de Franse schilder Edgar Degas. Het werk is uit 1876 en hangt in het Musée d'Orsay in Parijs.

Het schilderij toont een jonge vrouw achter een glas absint en een man in sjofele kleden, lurkend aan een pijp. De compositie is sterk asymmetrisch. Aanvankelijk heette het schilderij In een café, maar al gauw werd het Absint of De absintdrinkster genoemd. Het werk groeide uit tot een metafoor voor de donkere kant van het moderne bestaan. Het kan gezien worden als uitdrukking van de eenzaamheid en harde anonimiteit van het moderne stadsleven. De vrouw met de glas absint is Ellen Andrée en de man met de pijp moet Marcellin Desboutin, een vriend van Degas, voorstellen.

Over Schilderijen Nu

Schilderijen Nu profielfotoSchilderijen.nu omvat een collectie van 's werelds mooiste schilderijen. Hier een selectie van de mooiste werken voor reproductie. Veel kunstwerken zijn zowel mooi voor een klassiek als modern interieur.Onze schilderijen:- Gegarandeerd het mooiste schilderij op canvas- Hoogste resolutie om prachtig af te drukken- Mooie diepe kleuren- 100% kwaliteit

Alle werken