Sissia Klooster / Kefalonia

Sissia Klooster / Kefalonia van Ellen Driesse

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Sissia Klooster / Kefalonia van Ellen Driesse

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 63751
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
108 gratis verzending!

Omschrijving

Het klooster van de Maagd Maria van Sissia ligt aan Lourdas Bay. Er wordt gezegd dat St. Franciscus van Assisi, een advies op basis van de naam van het klooster, gesticht.
St Franciscus van Assisi is de beschermer van dieren, vogels en de wereld van de natuur.
Het klooster was vroeger een zeer rijke klooster en vele belangrijke monniken leefden er, net als de schilder Gerasimos Kokkinos. Onder de pictogrammen die de kerk ingericht was "Maagd Maria" van de beroemde schilder Tsangarola, die nu wordt bewaard in het museum van St Andrew in Peratata.
In 1676 introduceerde de Venetianen een jaarlijkse mars van de Sissia klooster naar de hoofdstad Castro op het feest van Sint Marcus.
Een mannelijke klooster, het werd gebouwd in de 13e eeuw, toen Franciscus van Assisi organiseerde een klooster gewijd aan de Maagd die behoren tot de Latijnse Episcopi van Kefalonia.
Tijdens de middeleeuwen werd de orthodoxe religie introduceerde naar het klooster leidt tot een gecombineerde orthodoxe en rooms-katholieke kloosterleven, die niet altijd rustig was!
In 1953 de aardbevingen, die het eiland volledig schudde, verwoest het klooster, dus een nieuw gebouw werd gebouwd in de buurt een beetje bergop.

Over Ellen Driesse

Ellen Driesse profielfotoEllen Driesse-Pladdet, geboren en getogen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen dichtbij strand en duin, opgegroeid midden in de natuur van het Zeeuwse land. Een natuurmens die geniet van alles wat moedertje natuur ons biedt en respectvol er mee omgaat.
Ik fotografeer al sinds ik een camera vast kon houden, eerst analoog, nu ongeveer de laatste 25 jaar digitaal, wat mijn passie voor de fotografie alleen maar versterkt heeft.
Ik trek er vaak op uit, voor dag en dauw, wanneer het licht op z’n mooist is kun je mij vinden in de natuur om sfeerbeelden te vangen.
De stilte en de rust spreken me enorm aan wat vaak terug te vinden is in mijn werk.
Mijn belangstelling in de fotografie is bijzonder breed, ook architectuur spreekt me erg aan, het puzzelen met lijnen en vlakken.
Maar ook hier probeert ik rust in mijn beelden te houden evenals in alle andere categorieën.
Je zou de stijl van mijn werk in enkele steekwoorden kunnen samenvatten, rust, sfeer, strak, in balans en ingetogen...Op mijn website https://www.photophila.nl en op https://www.facebook.com/ellen.driessepladdet kunt u mijn uitgebreide collectie bekijken. Mocht daar juist de foto tussen staan die u graag aan de muur zou hebben kan dat voor u geregeld worden. Stuur een berichtje naar e.pladdet@zeelandnet.nl en geef uw voorkeur aan, dan wordt deze zo snel mogelijk in de webshop gezet voor u. Iedereen hartelijk dank voor uw aankoop en ik hoop dat u geniet van mijn werk..!

Alle werken