Skyline Dordrecht

Skyline Dordrecht van Frank Peters

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Skyline Dordrecht van Frank Peters thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 134884

Skyline Dordrecht van Frank Peters

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Skyline Dordrecht van Frank Peters

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Skyline van Dordrecht met de Grote Kerk en de Spoorbrug naar Zwijndrecht, Zuid-Holland, Nederland. De skyline is een verborgen parel aan de Oude Maas, alleen zichtbaar vanaf Papendrecht of Zwijndrecht. Dordrecht is de oudste stad van Holland waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond, waarmee het verzet tegen de Spaanse overheerser werd gesmeed. De Grote Kerk stamt uit de 12e eeuw. Later werd de kerk uitgebreid en af gebouwd tot het bouwwerk dat het nu is. Er zou eigenlijk een spitse toren op komen, maar doordat de kerk begon te verzakken is ie nooit helemaal af gebouwd en uiteindelijk gekozen voor een stompe toren met een uurwerk op de top.
Hoe de kerk tot stand kwam is niet helemaal duidelijk. Wel is de legende van Sura bekend. Sura droomde over Maria die haar verzocht een kerk te bouwen. Sura huurde drie arbeiders in betaalde die dagelijks met drie munten uit een zakje. De arbeiders dachten dat ze heel rijk moest zijn. Op een kwade dag besloten ze Sura te vermoorden. Na de moord vonden de mannen slechts drie muntjes in haar beurs en daarna bleef hij leeg. De mannen werden opgepakt en ter dood veroordeeld, maar ze mochten blijven leven. Tijdens de rechtzaak verscheen de vermoorde Sura. De mannen werden vrijgelaten op voorwaarde dat ze met Sura naar de Paus in Rome zouden gaan om vergiffenis te vragen. Die kregen ze en met behulp van aflaten kon de kerk in Dordrecht door de mannen worden af gebouwd.

Over Frank Peters

Frank Peters profielfotoWil je een unieke foto aan de muur waarmee je je visite of je klanten verrast? Een mooi landschap of een indrukwekkende skyline in je huiskamer of op kantoor? Bekijk dan de foto's in mijn webshop. Onlangs heb ik de Dutch Mountain Film Festival fotowedstrijd gewonnen, een 2e plaats behaald in de Fotowedstrijd.eu en finaleplaatsen bereikt in de internationale 'Outdoor Photographer of the Year' en 'Travel Photographer of the Year' competities. Ik behoor als één van de weinige niet-Italianen tot 'The Great Photographers of the Dolomites' en werk onder meer voor Bergen Magazine en dagblad Trouw.

Alle werken