Sneeuwklokjes voorbodes van de lente

Sneeuwklokjes voorbodes van de lente van Gonnie van de Schans

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Sneeuwklokjes voorbodes van de lente van Gonnie van de Schans thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 134852

Sneeuwklokjes voorbodes van de lente van Gonnie van de Schans

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Sneeuwklokjes voorbodes van de lente van Gonnie van de Schans

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

In februari en maart bloeit het Sneeuwklokje. De bloem kondigt midden in de winter de komst van het voorjaar aan. De Engelse naam Fair Maids of February verwijst hiernaar. Ook in Nederland heeft het bloemetje ontelbare bijnamen: Akeneerske (naakte eerste), Akkene meisjes, Nakende aarsjes (hier lijkt het helemaal te gek te worden, maar aarsjes zijn niks anders dan kleine kinderen), Naakte mannetjes, Naakte wijfjes, etc.
Dat men het bloempje maar dwaas vond om al zo vroeg te bloeien, valt af te leiden uit de namen Febrewarigekje, Vastenavondzotje, Vastenavondzotje, Zomerzotje, Lichtmis bloempjes, Snottebel of Zwaluweikens.
En natuurlijk wijzen een heleboel namen op de klokjesvorm van de bloemetjes: Klökskes, Liedertjes (= luidertjes), Winterliedertjes.
Het Sneeuwklokje staat symbool voor 'opnieuw ontwaken en intens leven na een treurige lange winter'. Het is de bloem van de hoop. En waar hoop is, is leven....

Over Gonnie van de Schans

Gonnie van de Schans profielfotoMijn naam is Gonnie van de Schans. Fotograferen is mijn passie en sinds een aantal jaren ligt mijn voorkeur bij natuurfotografie. Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan en in de natuur een mooi onderwerp te zoeken. De ene keer is dat een prachtig landschap, een andere keer een vogel of dier. Vaak zijn de onderwerpen erg klein zoals bloemen en insecten. Dan gebruik ik een macro-objectief om details in beeld te brengen. Meestal lig ik daarbij languit op de grond om het licht zo mooi mogelijk te vangen en een magisch beeld te creëren. Spreekt mijn werk je aan, dan hangt een van mijn beelden misschien binnenkort aan jouw muur. Veel plezier bij het bekijken van mijn foto's.

Alle werken