SugarCity

SugarCity van Jeroen de Jongh

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

SugarCity van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 698161
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

SugarCity is een terrein met een evenementenlocatie en kantoren in Halfweg in de gemeente Haarlemmermeer op het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek.

In 1863 werd in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sloot deze suikerfabriek de deuren, waarop niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigde. De fabriek was gevestigd op het terrein waar onder andere het voormalige Gemeenlandshuis Swanenburg, dat tegenover het oude station Halfweg staat, vlak bij het oude sluizencomplex dat de verbinding vormde tussen het boezemwater van Rijnland en het IJ.

De Suikerfabriek was gedurende zijn bestaan een belangrijke werkgever voor Halfweg en omgeving. Tijdens de bietencampagne in het najaar was er in en om de fabriek grote drukte van schepen en voertuigen die de bieten uit de omliggende polders aanvoerden.

Vanaf het midden van de jaren zeventig van de 20e eeuw groeide het bedrijf uit tot een groot concern. De suikeractiviteiten kregen geleidelijk een steeds kleiner aandeel in het totale bedrijf. Hierdoor, en door schaalvergroting van de afzonderlijke suikerfabrieken, verminderd het aantal suikerfabrieken. Zo kwam er in 1992 ook een einde aan de fabriek in Halfweg.

De voormalige fabriek wordt tegenwoordig onder andere ingezet als evenementenlocatie onder de naam SugarCity Event. De fabriek en de suikersilo's worden ook gebruikt voor kantoren.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken