THE ANNOUNCEMENT

van db Waterman

- Werkcode: 47 513

db Waterman over THE ANNOUNCEMENT

HANDGEMAAKT MET PAPIER EN ACRYLVERF
Het lijkt alsof getapete teksten en posters zijn losgetrokken. Gemengde techniek en assemblage op papier. Dit werk maakt deel uit van de serie 'Collages'. De collages zijn opgebouwd met allerlei plaatjes, foto's en afbeeldingen die ik heb verzameld door de jaren heen. Sommige werken zijn alleen gemaakt met foto's die op een bepaalde manier gerangschikt zijn, tot een mooi en passend geheel onstaat. Andere collages zijn opgeplakte afbeeldingen die weer zijn los getrokken of gescheurd. Hiermee heb ik de vroegere, oude muren vol met posters en affiches willen kopieren. Of de reclame zuilen zoals je die veel in grote steden ziet, zoals Amsterdam, Londen en Parijs. Laag over laag. Oud en verscheurd, door weer en wind verweerd. Een aantal collages heb ik bewerkt met acrylverf of beplakt met dieren en figuren die geschilderd zijn met acrylverf. Sommige werken zijn ook bewerkt en be-tekend met balpen. De combinaties van kleuren vind ik belangrijk.
THE ANNOUNCEMENT vind je in de categorieën Aankondigingsbord, Aanplakbord, Afbeelding (wiskunde), Beeldtaal, Canvas, Collage, Compositie (beeldende kunst), Contemporary, Decoratie, Decoratieve kunst, Gelaagdheid, Graffiti, Groen, Kapot, Kleuren, Knippen en plakken, Krant, Kunst, Modern, Papier, Plaatje, Plakken, Popart, Poster (kunst), Reclame, Reclamezuil, Schilderijen, Textuur, Transparantie, Transparantie (optiek), Typografie, Urban / Street en Woonstijl Romantisch.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor THE ANNOUNCEMENT als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

THE ANNOUNCEMENT van db Waterman

Koop de collage THE ANNOUNCEMENT van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 47 513
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
198,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden