Over Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn

De terugkeer van de verloren zoon is een schilderij van de hand van Rembrandt van Rijn. Hij schilderde het in circa 1668. Het behoort tot de collectie van de Hermitage in Sint-Petersburg.

In dit schilderij geeft Rembrandt de parabel van de verloren zoon uit het Nieuwe Testament weer. We zien een geknielde jongeman, die omhelsd wordt door een oudere man, zijn vader. Rechts zijn drie mannen afgebeeld, die in stilte toekijken. De staande man rechts is de broer van de verloren zoon.

Net zoals Rembrandts andere werken is ook dit schilderij zeer donker. Opvallend aan het schilderij zijn de handen van de vader: de ene hand ziet eruit als een krachtige vaderhand, die de zoon stevig tegen zich aandrukt. De andere is meer een vrouwenhand, die de zoon eerder liefdevol en zorgzaam verwelkomt.

Geeft de Hermitage circa 1668 als jaar van aanmaak, toen het in 2015 geëxposeerd werd op de tentoonstelling Late Rembrandt werd aldaar circa 1666-1669 aangehouden.
Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn vind je in de categorieën Gouden Eeuw, Oude Meesters, Rembrandt van Rijn en Schilderijen.

Klantbeoordelingen van Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn 5 / 5 (1 beoordeling)

Anoniem Geverifieerde klant
Duitsland
5 / 5
Geverifieerde beoordeling van Trusted Shops 6 juli 2022
Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn uit de oude meesters collectie

Koop Terugkeer van de Verloren Zoon, Rembrandt van Rijn als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 431 864
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
124,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden