Trappen in een verlaten fort

van Eus Driessen

- Werkcode: 361 005

Eus Driessen over Trappen in een verlaten fort

Fort La Chartreuse is een fort opgericht ter verdediging van de Belgische stad Luik. Het werd gebouwd door de Nederlanders op de Mont Cornillon in 1817 en kwam in 1830 na de Belgische Revolutie in handen van de Belgen. De heuvel Mont Cornillon in Luik was sinds 1124 de locatie van een klooster van Premonstratenzers. In 1360 namen de kartuizer monniken het klooster over, dat ook de naam gaf aan het latere fort. Vanwege de ligging op een heuvel had het kartuizerklooster een strategische interesse tijdens het Franse bombardement van Luik in 1691. De kartuizers verlieten het klooster in 1793. In 1794 werd de strategische heuvel nog steeds gebruikt door de Oostenrijkers in de verdedigingslinie langs de Maas tijdens de Eerste Coalitie Oorlog. Ourthe tijdens de Franse opmars. In 1817 werd het huidige fort gebouwd in opdracht van de koning Willem Frederik Prins van Oranje-Nassau, koning van Nederland. Het fort speelde een rol bij de verdediging van Luik in de Eerste Wereldoorlog. Op 5 augustus 1914, de Duitsers lastig gevallen de oostelijke forten rond Luik met infanterie en artillerie. De aanvallers werden weggemaaid, de granaten van de artillerie raakten het gewapende beton van de forten niet aan. Desondanks slaagden de Duitsers erin om door ruimten tussen de forten te dringen. Na intense straatgevechten in Queue-du-Bois, op 7 augustus 1914, werden de heuvels ten oosten van Chartreuse veroverd, lege dorpen werden gevonden, de bevolking was gevlucht. De volgende ochtend was Chartreu
Trappen in een verlaten fort vind je in de categorieën Fisheye-objectief, Fort, Fotografie, Gevangenis, Graffiti, High dynamic range, Krijgsmacht, Trappen, Tweede Wereldoorlog, Verlaten plekken en Willem I der Nederlanden.
Eus Driessen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Passie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken van Eus Driessen


Meer weten over Eus Driessen?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Trappen in een verlaten fort op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Trappen in een verlaten fort van Eus Driessen

Koop de foto Trappen in een verlaten fort van Eus Driessen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 361 005
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden