Universiteit bibliotheek Leuven

Universiteit bibliotheek Leuven van Yvon van der Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Universiteit bibliotheek Leuven van Yvon van der Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 177907
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
111 gratis verzending!

Omschrijving

In 1636 kwam er in de Lakenhalle een bibliotheek die een Centrale Bibliotheek genoemd kan worden.

Deze bibliotheek groeide tijdens de volgende eeuwen, en na de afschaffing van de Leuvense universiteit in 1797 werd ze in haar geheel overgebracht naar de École centrale van Brussel, een instelling die officieel de voortzetter was van de voormalige universiteit. De meest waardevolle boeken en manuscripten werden naar Parijs en de Bibliothèque Nationale (vroegere Bibliothèque Royale) overgebracht.

Het is waarschijnlijk dat er tijdens de onzekere tijden na de Franse revolutie heel wat boeken en waardevolle documenten stiekem een niet officiële weg hebben gevolgd. In veel Europese bibliotheken vindt men inderdaad boeken en manuscripten die onmiskenbaar uit de oude Universiteit van Leuven komen, zoals het originele oprichtingscharter van 1425, dat zich in 1909 in het seminarie van 's-Hertogenbosch bevond of een incunabel die toebehoorde aan de rechtsgeleerde Henricus de Piro, die zich op het einde van de twintigste eeuw in de bibliotheek van Boedapest bevond.

De rijke archieven van de voormalige universiteit van Leuven bevinden zich thans in het Rijksarchief in Leuven.

De Rijksuniversiteit Leuven, opgericht in 1817 door koning Willem I der Nederlanden, heeft ook een bibliotheek gesticht. In 1826 was de bibliothecaris Karl Bernhardi. Hij werd opgevolgd door P. Namur.

De kern van de collectie werd gevormd door de werken van de gemeentelijke bibliotheek die de stad Leuven

Dit werk wordt aangeboden door Yvon van der Wijk

Yvon van der Wijk profielfotoProfessioneel fotograaf. Mijn naam is Yvon en woon in Haarlem, Noord-Holland. Ik vind het heerlijk om mooie, leuke en aparte momenten en/of mensen op de gevoelige plaat vast te leggen.
In mijn vrije tijd fotografeer ik alles wat op mijn pad komt. Natuur, historische gebouwen, architectuur, landschappen, you name it. Daarnaast vind ik het heerlijk om met Photoshop te werken en mijn creativiteit los te laten op mijn foto's.
Voor vragen, zakelijke opdrachten en/of boekingen voor een fotoshoot op locatie of in mijn studio kunt u contact opnemen via onderstaande link:
http://fotostudio-yvonvanderwijk.nl/contact.html YvonvdWijk_Fotografie
KvK: 62628259
copyright ©Yvon van der Wijk 2017

Alle werken