Verbandgaas

Verbandgaas van Hans Heemsbergen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Verbandgaas van Hans Heemsbergen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 187250
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
97 gratis verzending!

Omschrijving

Groepsbeeld van studenten beeldhouwen van de Gerrit Rietveld academie. Samen in het verbandgaas.
De Gerrit Rietveld Academie kent zijn oorsprong in de fusie in 1924 van Kunstnijverheidsschool Quellinus, Rijksschool voor Kunstnijverheid en Rijksnormaalschool voor Tekenonderwijzers tot het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, kortweg de Kunstnijverheidsschool. Van 1939 tot aan 1960 stond de opleiding sterk onder invloed van de functionalistische en maatschappijkritische ideeën van De Stijl en Bauhaus, mede door de rol van de socialistische architect Mart Stam als directeur van de opleiding. Vanaf de jaren zestig en vooral in de jaren zeventig groeiden de rol en de invloed van de autonome beeldende kunst en de individuele expressie. Deze invloeden bepalen, in combinatie met een toegepaste gerichtheid en een kritische mentaliteit, nog steeds voor een belangrijk deel het gezicht van de academie.

In 1967 verhuisde de school naar het huidige academiegebouw, dat ontworpen was door de architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld, deze overleed in 1964, toen de bouw nog maar net begonnen was. Toen in 1968 de school onderdeel werd van het hoger beroepsonderwijs en de status kreeg van Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, werd als eerbetoon aan de kort daarvoor overleden Rietveld de naam veranderd in "Gerrit Rietveld Academie".

Over Hans Heemsbergen

Hans Heemsbergen profielfoto"Het hoort bij het werk van de fotograaf om meer intens te te kijken dan de meeste andere mensen. Het is de houding van een kind die de wereld voor het eerst ziet of van een reiziger die een vreemd land bezoekt".
Bill Brandt, Engels fotograaf (1904 - 1983)

Alle werken