Vlammende Juno, Frederic Leighton

Vlammende Juno, Frederic Leighton van Meesterlijcke Meesters

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Vlammende Juno, Frederic Leighton van Meesterlijcke Meesters

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 485398
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
97 gratis verzending!

Omschrijving

Vlammende Juno (Flaming June), Frederic Leighton, een impressionistische weergave van een slapende jonge vrouw in een oranje gewaad.

Leighton schilderde Flaming June in het laatste jaar van zijn actieve schildersloopbaan. Het zou zijn Magnum opus blijken. In het licht van zijn lange carrière mag dat late hoogtepunt opvallend heten.

In Flaming June portretteert Leighton op uiterst serene wijze een mooie volslanke jonge vrouw in een weelderig feloranje gewaad, vervallen in een zelfgenoegzame slaap. Op de achtergrond is de zacht ruisende branding van de mediterrane zee weergegeven, bij ondergaande zon. De oleander rechtsboven symboliseert de fragiele relatie tussen de slaap en de dood. De naam June in de titel refereert aan de zwoele lome voorzomer, maar ook aan de Romeinse godin Juno, die het ideaalbeeld van de vrouw maar ook de aperte sensualiteit in werk belichaamt.

Een belangrijk deel van de kracht van Flaming June is gelegen in de opvallende compositie: de dynamische S-curve van het model contrasteert met diverse statische horizontale lijnen op de achtergrond, waarmee een bijzondere spanning wordt gecreëerd. Daarbovenop plaatst Leighton zijn letterlijk vlammende oranje kleuren. De kleurstelling geeft het werk iets onwerkelijks, dat ook met het goddelijke geassocieerd kan worden.

De actrice Dorothy Dene stond waarschijnlijk model voor Flaming June. Leighton zag haar als het ideale klassieke model en portretteerde haar al diverse malen eerder. Hij prees haar punt

Over Meesterlijcke Meesters

Meesterlijcke Meesters profielfotoKoop Oude Meesters in de hoogste kwaliteit.

Alle werken