Voormalig Russisch ziekenhuis

Voormalig Russisch ziekenhuis van Eugene Driessen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 71800

Voormalig Russisch ziekenhuis van Eugene Driessen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Omschrijving

Beelitz - Heilstätten , een district van de stad , is de thuisbasis van een groot ziekenhuis complex van ongeveer 60 gebouwen , waaronder een warmtekrachtcentrale gebouwd vanaf 1898 op basis van de plannen van architect Heino Schmieden . Oorspronkelijk ontworpen als een sanatorium door de Berlijnse arbeiders ziektekostenverzekering corporatie, het complex uit het begin van de Eerste Wereldoorlog op was een militair hospitaal van de Duitse Keizerlijke leger . In oktober en november 1916 , Adolf Hitler gerecupereerd bij Beelitz - Heilstätten nadat hij gewond in het been bij de Slag van de Somme . In 1945 , werd Beelitz - Heilstätten bezet door Sovjet-troepen , en het complex bleef een Sovjet militair ziekenhuis tot 1995 , ver na de Duitse hereniging . In december 1990 werd Erich Honecker toegelaten tot Beelitz - Heilstätten na wordt gedwongen af ??te treden als hoofd van de Oost-Duitse regering .

Na de Sovjet- terugtrekking , werden pogingen gedaan om het complex te privatiseren , maar ze waren geen onverdeeld succes . Sommige delen van het ziekenhuis blijven functioneren als een neurologisch revalidatiecentrum en als een centrum voor onderzoek en zorg voor de slachtoffers van de ziekte van Parkinson . De rest van het complex , zoals de chirurgie , de psychiatrische afdeling , en een schietbaan , werd in 2000 verlaten . Vanaf 2007 , werden geen van de verlaten ziekenhuis gebouwen of de omgeving beveiligd , waardoor het gebied het gevoel van een spookstad . Dit heeft Beelitz

Over Eugene Driessen

Passie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, concert-fotografie.

Alle werken