Vuurtoren Het Noorderhoofd Westkapelle

Vuurtoren Het Noorderhoofd Westkapelle van Edwin van Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Vuurtoren Het Noorderhoofd Westkapelle van Edwin van Wijk thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 191703

Vuurtoren Het Noorderhoofd Westkapelle van Edwin van Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Vuurtoren Het Noorderhoofd Westkapelle van Edwin van Wijk

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het Noorderhoofd, ook wel Westkapelle Laag genoemd, is de tweede vuurtoren in Westkapelle naast de hoge vuurtoren in het dorp.

Midden op de Westkappelse Zeedijk staat de lage vuurtoren. Deze gietijzeren toren uit 1875 is ontworpen door Quirinus Harder, die ook veel andere Nederlandse vuurtorens heeft ontworpen. De vuurtoren is gemaakt door ijzergieterij Nering Bögel in Deventer. Het baken vormt samen met de hoge toren een lichtlijn naar het Oostgat.

De toren is rood, met een witte band. Het licht van de toren heeft 3 kleuren; rood, wit en groen. Dit is gescheiden door een soort gordijntjes. De witte lichtsector is 6000 candela, de rode en de groene beide 1800 candela.

Aan de voet van de toren heeft tot 1995 een stenen gebouwtje gestaan dat in gebruik was bij de Kustwacht. Het werd in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd als vervanging voor een ander gebouwtje dat daar sinds ca. 1900 stond. Nadat de kustwacht was vertrokken raakte het onderkomen in verval en was doelwit van vandalisme. Bij gebrek aan een zinvolle bestemming is het gesloopt.

Over Edwin van Wijk

Edwin van Wijk profielfotoIk ben Edwin van Wijk, een fotograaf gespecialiseerd in portret-, studio- en en evenementfotografie. Naast fotografie organiseer ik fotocursussen, studioworkshops en fotografie reizen naar o.a. Italië, Frankrijk en IJsland.

Alle werken