Vuurtoren bij Cabo da Roca

Vuurtoren bij Cabo da Roca van Ronne Vinkx

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 290463

Vuurtoren bij Cabo da Roca van Ronne Vinkx

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Er staat hier sinds 1772 een vuurtoren, de Farol do Cabo da Roca. Het is een vierkante stenen toren van 22 m hoog die elke 18 seconden vier witte lichtflitsen afgeeft volgens het volgende schema: 0,3 seconden aan; 2,7 sec uit; 0,3 sec aan; 2,7 sec uit; 0,3 sec aan; 2,7 sec uit; 0,3 sec aan; 8,7 sec uit. Het licht is 26 zeemijl zichtbaar (circa 48 km). Er omheen ligt een complex van lage gebouwtjes voor de vuurtorenwachter. Dit was de eerste 'echte' Portugese vuurtoren; eerdere vuurtorens bestonden wel in Portugal, maar werden steeds in of op reeds bestaande gebouwen geplaatst.

Over Ronne Vinkx

Ik fotografeer en film landschappen, steden, dieren en mensen over de hele wereld. De natuur is mijn favoriete werkgebied. Grote of soms juist kleine landschappen, ver weg in landen zoals Argentinië en Bolivia, of dichtbij zoals in de Oisterwijkse bossen in Nederland.

Alle werken