Waalbrug Nijmegen

Waalbrug Nijmegen van Lex Schulte

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Waalbrug Nijmegen

van Lex Schulte

Waalbrug Nijmegen van Lex Schulte

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 347197
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
89 gratis verzending!

Omschrijving

Waalbrug Nijmegen
De brug over de Waal in Nijmegen. Door gebruik te maken van een neutraal grijsfilter kon ik hier de sluitertijd verlengen tot 15 minuten. Deze lange sluitertijd zorgt ervoor dat het water, wat erg hoog stond in de Waal, een waas wordt en er rustig uit ziet. De wolken bewegen ook en krijgen een zachte bewegingsonscherpte en een bijzonder beeld. Het leuke aan deze vorm van fotografie is dat je van te voren niet kan bepalen hoe de lucht eruit komt te zien. De Waalbrug is een boogbrug over de Waal die het centrum van Nijmegen met Lent verbindt. De brug maakt deel uit van de N325 en de stadsroute S100. De brug is een belangrijke verbinding in de route naar Arnhem. Twee kilometer westelijker ligt de in 2013 geopende stadsbrug De Oversteek. De volle lengte van de Waalbrug bedraagt 604 meter, en hij is in het midden van de boog ongeveer 65 meter hoog. De grootste overspanning, de boog op zich, is 244,10 meter lang, en was bij oplevering in 1936 de langste boogspanning van Europa.

In tegenstelling tot veel andere bruggen uit dezelfde periode en met dezelfde constructie, zoals de IJsselbrug bij Zwolle, de John S. Thompsonbrug bij Grave en de John Frostbrug bij Arnhem is de Waalbrug uniek, omdat het een boogbrug is in de letterlijke zin van het woord; de overdracht van de krachten rust daadwerkelijk in de twee pijlers.

Aan de westelijke kant van de Waalbrug ligt een busbaan. De brug heeft aan beide zijden een fietspad met een smalle voetgangersstrook. De brug wa

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Lex Schulte profielfotoIk ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken