Waalbrug Nijmegen

van Lex Schulte

- Werkcode: 347 197

Lex Schulte over Waalbrug Nijmegen

Waalbrug Nijmegen
De brug over de Waal in Nijmegen. Door gebruik te maken van een neutraal grijsfilter kon ik hier de sluitertijd verlengen tot 15 minuten. Deze lange sluitertijd zorgt ervoor dat het water, wat erg hoog stond in de Waal, een waas wordt en er rustig uit ziet. De wolken bewegen ook en krijgen een zachte bewegingsonscherpte en een bijzonder beeld. Het leuke aan deze vorm van fotografie is dat je van te voren niet kan bepalen hoe de lucht eruit komt te zien. De Waalbrug is een boogbrug over de Waal die het centrum van Nijmegen met Lent verbindt. De brug maakt deel uit van de N325 en de stadsroute S100. De brug is een belangrijke verbinding in de route naar Arnhem. Twee kilometer westelijker ligt de in 2013 geopende stadsbrug De Oversteek. De volle lengte van de Waalbrug bedraagt 604 meter, en hij is in het midden van de boog ongeveer 65 meter hoog. De grootste overspanning, de boog op zich, is 244,10 meter lang, en was bij oplevering in 1936 de langste boogspanning van Europa.

In tegenstelling tot veel andere bruggen uit dezelfde periode en met dezelfde constructie, zoals de IJsselbrug bij Zwolle, de John S. Thompsonbrug bij Grave en de John Frostbrug bij Arnhem is de Waalbrug uniek, omdat het een boogbrug is in de letterlijke zin van het woord; de overdracht van de krachten rust daadwerkelijk in de twee pijlers.

Aan de westelijke kant van de Waalbrug ligt een busbaan. De brug heeft aan beide zijden een fietspad met een smalle voetgangersstrook. De brug wa
Waalbrug Nijmegen vind je in de categorieën Architectuur, Bruggen, Fotografie, Gelderland, Hoogwater, Long exposure photography, Nijmegen, Rivier, Vaarweg en Waal (rivier).
Lex Schulte profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Ik ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken van Lex Schulte


Meer weten over Lex Schulte?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Waalbrug Nijmegen als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Waalbrug Nijmegen van Lex Schulte

Koop de foto Waalbrug Nijmegen van Lex Schulte op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 347 197
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden