Waalbrug

Waalbrug van Lex Schulte

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Waalbrug van Lex Schulte

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 446685
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
84 gratis verzending!

Omschrijving

Waalbrug bij Nijmegen. Dankzij het grbuik van een infrarood filter kon ik voor deze foto een zeer lange sluitertijd gebruiken. Hierdoor krijg je een haast grafisch beeld in zwart wit. Het sterke contrast legt de focusd op alleen de brug en het water is mooi vlak door de lange sluitertijd.
De waalbrug is de oudste oversapnning van de Waal om Nijmegen vanuit noorden te kunnen bereiken. De volle lengte van de Waalbrug bedraagt 604 meter, en hij is in het midden van de boog ongeveer 65 meter hoog. De grootste overspanning, de boog op zich, is 244,10 meter lang, en was bij oplevering in 1936 de langste boogspanning van Europa.
In tegenstelling tot veel andere bruggen uit dezelfde periode en met dezelfde constructie, zoals de IJsselbrug bij Zwolle, de John S. Thompsonbrug bij Grave en de John Frostbrug bij Arnhem is de Waalbrug uniek, omdat het een boogbrug is in de letterlijke zin van het woord; de overdracht van de krachten rust daadwerkelijk in de twee pijlers.
Tot 1936 was er geen vaste verbinding voor gewoon verkeer naar de overkant van de Waal. Al het verkeer moest overgezet worden met gierpont "Zeldenrust". In 1906 begon het comité "Nijmegen Vooruit" met het maken van plannen voor de bouw van de Waalbrug, maar het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gooide roet in het eten. In 1927 waren de definitieve plannen gemaakt en op 23 oktober 1931 begon de bouw van de brug, volgens een ontwerp van architect G. Schoorl.
Op 16 juni 1936 werd de brug door konin

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Lex Schulte profielfotoIk ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken