Wereldkaart uit 1630

van Nic Limper

- Werkcode: 511 132

Nic Limper over Wereldkaart uit 1630

"Nova Orbis Terrarum Delineatio Singulari Ratione Accommodata Meridiano Tabb. Rudolphi Astronomicarum.", antieke wereldkaart uit 1630, gemaakt door Philippus Eckebrecht.

De kaart is een van de meest visueel dramatische wereldkaarten, gedomineerd door de Duitse keizerlijke tweekoppige adelaar die de hele wereld in zijn vleugels houdt, een allegorie van imperiale bescherming waaronder de kaart is gemaakt. Het speciale kenmerk van deze wereldkaart is de aard van de verdeling van het aardoppervlak in drie gedeeltelijke figuren, zo geconstrueerd dat de nulmeridiaan door Uraniborg zou gaan, het observatorium van Tycho Brahe op het eiland Hven, het toonaangevende Europese centrum voor astronomisch onderzoek tijdens de eerste jaren van de zeventiende eeuw.

Library of Congress Geography and Map Division
Wereldkaart uit 1630 vind je in de categorieën Aarde (planeet), Antiek, Globe, Gravure, Illustraties, Land, Nova Orbis Terrarum, Wereld- en landkaarten, early world maps en 1630.
Nic Limper profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Nic Limper

Fotograaf, reiziger, programmeur, systeembeheerder, reisleider.

Alle werken van Nic Limper


Waarom je kiest voor Wereldkaart uit 1630 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wereldkaart uit 1630 van Nic Limper

Koop de illustratie Wereldkaart uit 1630 van Nic Limper op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 511 132
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
114,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.