Willemskade Skyline

Willemskade Skyline van Michael van der Burg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 198450

Willemskade Skyline van Michael van der Burg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
104 gratis verzending!
Willemskade Skyline van Michael van der Burg

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Willemskade werd in 1847 aangelegd en heette oorspronkelijk Westerkade. Naar aanleiding van het bezoek van Willem III in 1851 werd de naam gewijzigd in Willemskade. De Westerkade bestaat ook nog steeds, en ligt ten Westen van de Willemskade.

In 1851 werd een classicistisch pand aan de westzijde van de Willemskade in gebruik genomen door de Vereeniging der Koninklijke Yachtclub, voorgezeten door prins Hendrik. In 1885 werd het gebouw van de Yachtclub overgenomen door de Gemeente, die besloot er een etnografisch museum te vestigen, zoals dat al eerder in Leiden en Haarlem was gebeurd. Op 1 mei 1885 werd het Museum voor Land- en Volkenkunde geopend. Het instituut werd aan het eind van de twintigste eeuw omgedoopt in Wereldmuseum Rotterdam. Eind 19e eeuw werden er vooral woonhuizen gebouwd. De woonhuizen aan de Willemskade 19, 20 en 21 en het huidige Wereldmuseum zijn rijksmonument. Het oostelijk gedeelte van de Willemskade is in 1940 weggebombardeerd en direct na 1945 herbouwd met kantoren en zeemanshuis Stella Maris, later Maritime hotel en vervolgens Thon Hotel Rotterdam genoemd. Aan Willemskade 18 was tientallen jaren het consulaat van Portugal gevestigd.

Over Michael van der Burg

Michael van der Burg profielfotoWelkom!

Alle werken