Wilmkebreekpolder

van Jeroen de Jongh

- Werkcode: 113859

Jeroen de Jongh over Wilmkebreekpolder

De Wilmkebreekpolder ligt aan de westkant van Amsterdam-Noord en vormt het hart van de wijk Kadoelen. De polder ligt ingesloten tussen de Stoombootweg, de Kadoelenweg, en de hoge Landsmeerderdijk (onderdeel van de oude Waterlandse Zeedijk) langs Zijkanaal I. Vroeger maakte de polder deel uit van het uitgestrekte weidegebied ten noorden van het IJ. Nu is de polder geheel omringd door stedelijke bebouwing. Maar het open Waterland, net buiten de ring A10, is nog steeds dichtbij.

De Wilmkebreekpolder wordt beheerd als agrarisch natuurgebied. Een groot deel van het jaar doen schapen en koeien zich tegoed aan het kruidenrijke gras. Maar daarnaast is de polder voor tal van weidevogels een ideale plaats om te broeden. Veel watervogels ook, zien de polder als een prima overwinteringsgebied. De polder geeft de omwonenden het gevoel ‘buiten te wonen’.

Elke beweging in de polder wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zo heeft menig onhandig schaap dat in de sloot terecht was gekomen, zijn leven te danken aan een oplettende en daadkrachtige buurtbewoner. In ieder jaargetijde biedt de polder vanaf de hoge Landsmeerderdijk een prachtig schouwspel. In de zomer het geel en rood van de bloeiende kruiden en grassen, in de winter het groen-bruin van de natte bodem en soms het maagdelijke wit van vers gevallen sneeuw. Voor de recreërende Amsterdammer is een wandel- of fietstocht over de Landsmeerderdijk altijd een feest.

De Wilmkebreek is gevormd als gevolg van verschillende doorbraken
Wilmkebreekpolder vind je in de categorieën Amsterdam, Fotografie, Grasland, Hemelgewelf, Koeien, Lucht, Papier, Polder, Schapen, Urban / Street, Weiland en Wolken.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Wilmkebreekpolder op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wilmkebreekpolder van Jeroen de Jongh

Koop de foto Wilmkebreekpolder van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 113859
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.