Woman to Be

Woman to Be van Terra- Creative

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Woman to Be

van Terra- Creative

Woman to Be van Terra- Creative

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534116
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
245 gratis verzending!

Omschrijving

Omdat de besnijdenis hét moment vormt waarop de meisjes – van zeven tot vijftien jaar – uitgehuwelijkt kunnen worden. Het snelle trouwen van de jonge vrouwen leidt tot massale schooluitval en tienerzwangerschappen.Samen met de Masai en met respect voor alle partijen, heeft Amref een manierweten te vinden om traditie en vooruitgang samen te laten gaan, een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis. Tot nu toe hebben de aangepaste rituelen plaatsgevonden in de gebieden Loitokitok, Magadi, Samburu (Kenia)enKilindi (Tanzania). Daaraan namen al 15.000meisjes deel. Zij hebben zonder bloedvergieten de overgang van meisjes naar vrouw gevierd.
(Tekst integraal overgenomen van https://www.amref.nl/wat-doet-amref-flying-doctors/projecten/alternatieve-rituelen-voor-meisjesbesnijdenis-in-kenia-en-tanzania)
Vanuit de andere wereld kijkt de Moedergodin neer op de angstige kinderen met mededogen en verwondering. Ontzet over de gruwelen die mensen elkaar aandoen onder het mom van traditie. Een stapje dichter bij het afzweren van vrouwen onderdrukking, door gewoonte traditie of religie. Een stapje dichter bij onze ware natuur, één met de natuur. Helaas is de weg nog lang en vol obstakels.

Dit werk wordt aangeboden door Terra- Creative

Terra- Creative profielfotoTerra-Creative is de naam waaronder Max & Vashti, een kunstenaars echtpaar, opereren. Wij maken vooral mozaieken en sculptures, maar daarnaast maken wij ook foto's tekeningen en schilderijen. Op deze site tonen wij vooral tekeningen, collages en foto's.

Alle werken