Wormerse Ochtendrust

Wormerse Ochtendrust van Pieter Struiksma

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Wormerse Ochtendrust van Pieter Struiksma

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 459881
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
100 gratis verzending!

Omschrijving

Het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa.
In de vroege middeleeuwen ontgonnen boeren het veenmoeras voor de landbouw. Ze groeven duizenden sloten om hun akkertjes droog te houden. Vanuit de lucht is dat patroon nog steeds heel mooi te zien. In de loop van de tijd klonk het veen steeds verder in. Het gebied ligt nu één tot twee meter onder zeeniveau. Talloze molentjes zijn nodig om het water weg te pompen.

Over Pieter Struiksma

Pieter Struiksma profielfotoPieter Struiksma (1967) is een gepassioneerd fotograaf woonachtig in Wormer. Hij is veelzijdig , en heeft zichzelf de kneepjes van het vak aangeleerd. Hij vindt het vooral heel leuk (interessant en uitdagend) om onder moeilijke omstandigheden toch pakkende foto?s te creëren die de ogen prikkelen. Inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in landschaps-, avond-, macro- en portretfotografie.

Fotografie is voor Pieter de kunst van het observeren, iets unieks en interessants te vinden in een vaak gewone omgeving. Daarbij vindt hij kennis en vaardigheden belangrijk om zijn beelden tot in hun volle glorie te laten ontstaan via de spiegelreflexcamera en de nabewerking in Photoshop. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en opdoen van genoeg inspiratie staan ook aan de basis. Daarnaast is de hoeveelheid en kwaliteit van het licht volgens hem van doorslaggevende waarde voor een geslaagd beeld. Alle aspecten van licht en belichting krijgen dan ook zijn aandacht tijdens het fotograferen. Hij maakt daarbij gebruik van natuurlijk licht en/of flitslicht. Ook blijft hij constant streven naar meer kennis en meer inspiratie om een nog betere fotograaf te worden.

Alle werken