Facebook pixel
Zakkendragershuisje Schiedam

Zakkendragershuisje Schiedam van Bram Kool

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Zakkendragershuisje Schiedam van Bram Kool thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 284315

Zakkendragershuisje Schiedam van Bram Kool

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
Zakkendragershuisje Schiedam van Bram Kool

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Een van de mooiste plekjes van de stad.

Over het zakkendragershuisje:
Het markante Zakkendragershuis uit 1725 diende als gildehuis voor het Zakkendragersgilde Sint Anthonis. De zakkendragers mogen sinds 1465 goederen lossen, aangevoerd door de vele graan- en moutschepen. Het gilde en het Zakkendragershuis vormden daardoor een belangrijke schakel in de Schiedamse economie. In het daktorentje hangt een klok die de zakkendragers waarschuwde als er goederen op een schip te laden of te lossen waren. In het gebouw is een wachtlokaal voor de zakkendragers die uit de buurt woonden en de klok niet zouden horen. Voor de verdeling van het werk werd ?gesmakt?: de mannen lieten dobbelstenen vallen door een trechter en wie de hoogste ogen gooide, kreeg het beschikbare werk. Ondanks toenemende industrialisatie en mechanisering in de negentiende eeuw, bleven de zakkendragers onmisbaar voor het transport. Het Schiedamse Zakkendragersgilde is in Europa het enige gilde die nog bestaat.

Over Bram Kool

Bram Kool profielfotoIk ben Bram Kool, 28 jaar en geboren in Schiedam. Ik ben grafisch vormgever bij ZPRESS Studio in Dordrecht en in mijn ?vrije tijd? ben ik veel bezig met fotografie. Al vanaf jonge leeftijd wilde ik graag foto?s maken. Ik kreeg een fototoestel met toen nog een fotorolletje en maakte voornamelijk op vakantie overal foto?s van wat ik interessant vond. Op latere leeftijd kocht ik mijn eerste spiegel reflex camera waarna ik wat serieuzer begon te fotograferen. Pas sinds begin 2015 ben ik me serieus gaan verdiepen in het maken en nabewerken van foto?s. Ik vond het fotograferen zo leuk dat ik besloot er gewoon meer tijd voor vrij te maken. Beginnend in eigen stad Schiedam ben ik met name rond zonsondergang en ?s nachts gaan experimenteren om deze mooie historische stad vast te leggen. Inmiddels plan ik regelmatig momenten in dat ik een mooie plek of stad wil bezoeken om een avond foto?s te gaan maken.

Alle werken