catacombe van het amfitheather in Pommpeii

van Jaco Verheul

- Werkcode: 313 779

Jaco Verheul over catacombe van het amfitheather in Pommpeii

Het amfitheater van Pompeii is het oudste bekende Romeinse amfitheater. Het is gelegen in de oude Romeinse stad Pompeii en werd gebouwd rond 80 v.Chr. Het werd gebruikt voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren

Het amfitheater werd in 80 v.Chr. gebouwd in opdracht van de consuls van de stad: Gaius Quinctius Valgus en Marcus Porcius en werd kort na 70 v.Chr. in een plechtige inwijdingsceremonie aan de stad aangeboden.
In 59 n.Chr. vonden er hevige rellen plaats in het amfitheater tussen inwoners van Pompeii en het naburige Nuceria, waarbij vele doden vielen. Het was voor keizer Nero aanleiding de gladiatorenspelen voor tien jaar te verbieden.
Na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. lag het hele amfitheater en tevens de stad bedolven onder het as. Het is daardoor een van de best bewaarde amfitheaters uit het oude Rome geworden

Het amfitheater van Pompeii is niet zoals de meeste amfitheaters met boogconstructies en beton op de grond gebouwd, maar er werd een kuil gegraven, waarin de arena kwam te liggen. De vrijgekomen grond werd eromheen geplaatst als een aarden wal, die door een steunmuur is omgeven, en waarop stenen zitplaatsen werden aangelegd. De armere toeschouwers moesten aan de buitenkant via trappen die tegen de steunmuur gebouwd waren, naar boven en vervolgens via een omleiding boven op de muur langs trappen naar hun (nu verdwenen) houten plaatsen. Voor de rijkeren waren er aparte ingangen, waardoor zij via gangen naar hun vooraan gelegen,
catacombe van het amfitheather in Pommpeii vind je in de categorieën Amfitheater, Architectuur, Digitale Kunst, Fotografie, Gang (bouw), Italië, Modern, Pompeï, Ruïne, Stilleven, Urban / Street en Zwart-wit.
Jaco Verheul profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jaco Verheul

Gewoon mooie foto's en voor elk wat wils.

Alle werken van Jaco Verheul


Waarom je kiest voor catacombe van het amfitheather in Pommpeii als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

catacombe van het amfitheather in Pommpeii van Jaco Verheul

Koop dit digital art werk catacombe van het amfitheather in Pommpeii van Jaco Verheul als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 313 779
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
106,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden