introspectie

van Ronald Hofmeester

- Werkcode: 344 178

Ronald Hofmeester over introspectie

Het natuurgebied de Oostvaardersplassen (Staatsbosbeheer) is zeer uitgestrekt. De grote zilverreiger is één van de meest opvallende vogels die er voorkomt. Het is net een verdwaalde (sub)tropische vogel. Met name vanuit de vogelhutten langs de Knardijk in Lelystad heb je een goed zicht op het natuurgebied. Met een beetje geluk land er een grote zilverreiger vlak voor je neus. Het is prachtig om te zien hoe goed deze vogel zijn verenkleed onderhoudt. Geweldig hoe hij in staat is om die lange nek zo te draaien dat hij zelfs op zijn buik en zijn borst de kleinste veertjes "recht" kan leggen. Op een bijna windstille middag stond deze vogel in heel bijzonder tegenlicht zichzelf te poetsen.
Ronald Hofmeester profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ronald Hofmeester

Seeing art in nature, living a live full of wonder!

Ronald Hofmeester (1958) is natuurfotograaf en dichter. Al zijn hele leven heeft hij een grote fascinatie voor de natuur. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor het vergroten van de betrokkenheid van kinderen bij natuur en milieu; als onderwijzer, als consulent en als pabo docent. De laatste tien jaar probeert hij met zijn impressies vooral het wezenlijke te vangen van wat hij in de natuur ziet en voelt; zowel in zijn foto's als in zijn gedichten. Zo laat hij door middel van verstilling en vervreemding zien hoe het gewone eigenlijk heel bijzonder is. Hij is daarvoor altijd opzoek naar nieuwe invalshoeken om vooral de alledaagse natuur in een nieuw licht te zetten. Zijn autisme helpt hem daar een handje bij doordat hij de wereld anders ziet en ervaart. Volgens Ronald is fotografie eigenlijk vooral het creëren van een illusie en is het onze verbeelding die ons telkens weer verder brengt dan alleen de afbeelding. Zijn camera is daarbij dan ook onmisbaar want zoals hij zegt:

mijn camera toont, soms onbedoeld
wat mijn ogen niet zien
maar mijn hart wél zo voelt

Alle werken van Ronald Hofmeester


Waarom je kiest voor introspectie als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

introspectie van Ronald Hofmeester

Koop de foto introspectie van Ronald Hofmeester op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 344 178
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
110,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden