maria_omslag

De abstracte werken van Maria Kitano

De werken van Maria Kitano zijn absoluut abstract, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch weet ze door de omschrijving bij haar kunstwerken het onderwerp te verduidelijken wat het werk voorstelt. Dat maakt haar schilderwerk briljant van eenvoud. Ooit heeft ze een paar jaar in Nederland gewoond en ze spreekt Nederlands met een leuk accent. Nu woont Maria al een aardige tijd in Stockholm en ze geeft ons een leuk kijkje in haar leven.

  1. Sunset City 2
    van Maria Kitano

  1. Spring Vibe
    van Maria Kitano

  1. Sunset City
    van Maria Kitano

Op TV bij Weer verliefd op je Huis

Ooit begon ze haar werk als professioneel gamer, super stoer natuurlijk, maar sinds 2009 verdient ze haar boterham met schilderen en werkt ze als fulltime kunstenaar. Als kind tekende ze al de sterren van de hemel en dat was reden genoeg voor Maria om haar Bachelors degree in de kunst te behalen. Inmiddels is ze een grote naam in de kunstindustrie en prijken haar werken in vele woonkamers. Ook stylist Fietje van vtwonen heeft gekozen voor een werk van Maria in een van de afleveringen op tv.

  1. Pumpkin Patch
    van Maria Kitano

  1. Autumn Leaves
    van Maria Kitano

  1. Sunset
    van Maria Kitano

  1. Birds in the Garden 6
    van Maria Kitano

Wandeling in het bos

Maria Kitano is een bezige tante. “Ik sta elke dag om 04:30 uur op zodat ik een volle dag voor de boeg heb waarin ik lekker veel kan doen. ‘s Ochtends werk ik aan mijn schilderijen zodat ik ‘s middags andere dingen kan doen. Meestal ga ik thee drinken in het cafe, doe ik spontaan leuke dingen die in mij opkomen, maar graag maak ik een wandeling in het bos .”

  1. Aqua Rain
    van Maria Kitano

  1. Winter Sunrise
    van Maria Kitano

  1. Birds in the Garden 4
    van Maria Kitano

  1. Autumn Dream 5
    van Maria Kitano

Inspiratiebron

De natuur is voor Maria een grote inspiratiebron, ze gaat dan ook vaak gewapend met camera de deur uit. “Er zijn zoveel kleuren te zien die elk een uniek kleurenpatroon vormen. Die leg ik vast met mijn camera en gebruik ik ze later als compositie voor mijn werken.”

  1. Summer Garden
    van Maria Kitano

  1. Goldflakes
    van Maria Kitano

  1. Winter Composition
    van Maria Kitano

  1. Symbols
    van Maria Kitano

De favoriet van Maria

“Het werk Symbols is een wat ouder werk dat ik heb gemaakt in het begin van mijn carrière,” begint Maria. “Het is een vrij eenvoudig werk en elke keer als ik het schilderij zie dan herinnert het mij aan het moment dat ik als zelfstandige begon en hoe ver ik in mijn werk gevorderd ben.”

  1. Winter Horizon (gezien bij vtwonen)
    van Maria Kitano

  1. The Ring
    van Maria Kitano

  1. Rainbow Dots
    van Maria Kitano

Ze gaat los

Als ze schildert dan gaat ze los. “Ik houd nooit een oogje op de tijd wanneer ik werk, met een klein schilderij kan ik een paar uur bezig zijn, maar soms ook een paar weken,” legt ze uit. Maria schildert zowel vrij werk als in opdracht, en bij werken in opdracht is ze sneller klaar. “Dan werk ik namelijk ik namelijk binnen het tijdsbestek dat vooraf besproken is.” Mocht je interesse hebben in een werk speciaal voor jou gemaakt door Maria, dan kun je altijd even een mail sturen.

  1. Color Blocks 4
    van Maria Kitano

  1. White Composition 7
    van Maria Kitano

  1. Rainbow Bridge
    van Maria Kitano

Stylist Rosanne: “De werken van Maria Kitano komen het mooist uit op canvas! Het lijkt dat nét alsof je een echte Kitano in huis hebt hangen.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Maria Kitano te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks