Jumbotron bas fransen

Achter het stuur van creativiteit:
het verhaal van Bas Fransen

Stap in de wereld van Bas Fransen, een gepassioneerde automotive fotograaf die met zijn unieke stijl en creatieve composities de schoonheid van auto's vastlegt. In dit blog nemen we een kijkje achter de schermen van zijn werkproces en ontdekken we wat hem drijft.

Het begin van een passie

Voor Bas begon het allemaal met zijn liefde voor auto's, vooral de exclusieve en sportieve modellen spraken hem aan. En zo besloot hij jaren geleden een camera aan te schaffen om deze passie vast te leggen. Zonder enige voorkennis dook hij in de wereld van spiegelreflexcamera's, leerde over technieken en nabewerkingssoftware, en voordat hij het wist, had hij zijn roeping gevonden. Al snel wist hij van zijn passie zijn werk te maken en werd hij fulltime automotive fotograaf, zowel in binnen- als buitenland.

De weg naar succes

Het begon allemaal met een tweet van Mercedes-Benz Duitsland die zijn foto's opmerkte. Dit opende deuren naar nieuwe mogelijkheden en al snel mocht Bas zich bezighouden met het creëren van content voor Mercedes-Benz in verschillende landen. Dit leidde tot meer kansen en al snel breidde zijn netwerk zich uit. Hij werd zelfs benaderd door een organisatie voor Track- en TestDay evenementen om hun huisfotograaf te worden, een rol die hij tot op de dag van vandaag vervult.

Een unieke stijl

Wat Bas's werk uniek maakt, zijn niet alleen de auto's die hij fotografeert, maar vooral zijn creatieve composities en locatiekeuzes. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een niet al te overdreven nabewerking, waarbij hij contrast en structuur aanpast en kleuren laat knallen, maar altijd met behoud van een realistische uitstraling.

Het werkproces van Bas Fransen

Voor Bas begint elk project met een grondige voorbereiding. Hij verdiept zich in de te fotograferen auto en zoekt vervolgens naar geschikte locaties. Zijn bewerkings- en nabewerkingsproces is een essentieel onderdeel van zijn creatieve uitdrukking, waarbij hij zijn eigen "edit stijl" toepast die zijn handtekening draagt. Het eindresultaat wordt vaak beoordeeld door positieve feedback van klanten en via sociale media.

Inspiratie en passie

Hoewel Bas veel bewondering heeft voor talloze buitenlandse automotive fotografen, heeft hij geen specifieke inspiratiebron. Zijn passie ligt voornamelijk in het verkennen van nieuwe foto- en videotechnieken die een hype zijn op sociale media, naast zijn werk als fulltime fotograaf.

Een leven gewijd aan fotografie

Voor Bas is fotografie niet alleen een baan, maar een levenswijze. Hij werkt voor verschillende exclusieve autohandelaren, is huisfotograaf bij evenementen en heeft sociale media klanten waarvoor hij regelmatig fotografeert. Zijn passie voor auto's en creatieve expressie blijft hem voortdrijven in zijn dagelijkse leven.

Een passie voor delen

Naast zijn werk deelt Bas graag zijn werk en kennis op sociale media, met name Instagram, waar hij actief is en zijn nieuwste creaties en technieken deelt met zijn volgers. Voor Bas is fotografie meer dan alleen het maken van beelden; het is een manier van leven.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks