Reina Binnenkijker vierkant

Binnenkijken bij
Reina in Sittard-Geleen

Van inspiratie naar realisatie

Vandaag kijken we binnen bij Reina. Reina woont samen met haar man Roel, dochters Isa en Noor en de twee katten Otje en Juul op een boerderij in Sittard-Geleen. Reina werkt als senior communicatieadviseur bij Maastricht UMC+. In het dagelijks leven houdt zij zich graag bezig met wandelen, tuinieren, lezen en het samenkomen met familie en vrienden. Naast deze hobby's heeft Reina ook nog een grote passie voor interieur.

Over Reina

WOONT in Sittard-Geleen SAMEN met echtgenoot Roel, dochters Isa en Noor en de katten Otje en Juul INSTAGRAM @reinacobussen AAN DE MUUR The Gifted Girl van db Waterman

  1. IMG 5376

Een huis om je thuis te voelen

Reina's passie voor interieur begint bij het zoeken naar nieuwe inspiratie voor haar huis. Door middel van woonbladen, woonprogramma's, Pinterest en het interieur van anderen krijgt ze nieuwe ideeën. Reina zegt: "De ideeën om iets aan te passen of te veranderen komen vaak van mij, maar in eerste instantie is Roel dan niet altijd enthousiast of vindt hij het niet nodig. Wanneer hij er even over nadenkt, gaat hij er meestal wel in mee. Hij regelt vaak de uitvoering, samen met mijn vader en schoonvader." Het interieur van Reina is een mix van basic en modern met vintage elementen. Daarnaast vind je veel souvenirs, spullen met bijzondere verhalen, foto's en planten in haar huis terug om elke ruimte een persoonlijke touch te geven. Reina vertelt ons: "Hierdoor voelt ons huis echt als thuis."

  1. IMG 5285

Van inspiratie naar realisatie

Reina en haar gezin wonen op een sfeervolle boerderij uit de jaren 1840/1850. Toen Reina en Roel het huis in 2008 kochten, moest er nog flink verbouwd worden. Vooral in het aangebouwde deel tussen het oorspronkelijke woonhuis en de schuur hebben ze veel muren doorbroken om een extra slaapkamer, een grotere wc, een washok, een badkamer en een keuken te realiseren. Het woonhuis zelf hebben ze aangepast naar hun eigen smaak, maar zoveel mogelijk intact gelaten. "We vielen voor de sfeer binnen, getoogde plafonds, mooie (wel wat te lage) deuren, een grote schuur, een binnenplaats en een grote tuin", vertelt Reina.

  1. IMG 1784

The gifted girl

Voor Reina waren er een aantal schilderijen die kansrijk waren om aan de muur te hangen. Dankzij de Werk aan de Muur app kon Reina testen welk schilderij het beste bij haar interieur in de woonkamer paste. Uiteindelijk koos het koppel voor 'The gifted girl' van db Waterman. Het expressionistische kunstwerk is opgebouwd uit een tekening van een meisjesgezicht met daaroverheen lagen van andere acrylschilderijen. "Dit schilderij paste qua kleur en formaat het beste bij ons interieur," zegt Reina. Reina en Roel besloten om het kunstwerk van db Waterman op canvas af te drukken. "We wilden graag zoveel mogelijk de uitstraling van een 'echt' schilderij behouden," aldus Reina.

Shop in stijl

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

THE GIFTED GIRL
van db Waterman

  • Canvas,
  • 75 x 75 cm,
  • 2 cm dik,
  • Doorlopend
Bekijk werk

Meer favorieten van Reina

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks