Toon van Driel profielfoto

Toon van Driel

Bloemendaal, Nederland

Koop de werken van Toon van Driel voor aan je muur

5 werken van Toon van Driel. Laatste werk is toegevoegd op 3-1-2018.

Na enige tijd op een reclamebureau en als steward bij de KLM te hebben gewerkt, lanceert Toon van Driel begin jaren zeventig zijn FC Knudde. Deze strip, die draait om de bizarre belevenissen van een voetbalclub, verschijnt sinds 1973 op de sportpagina van Algemeen Dagblad.

In korte tijd worden de avonturen van verdediger Jaap en doelman Dirk razend populair, waarna vele stripalbums volgden.

Vijf jaar later komt Van Driel met De Stamgasten, waarin ditmaal dieren de hoofdrol vertolken. Varkens, pinguïns, kamelen, giraffen en natuurlijk konijn Ab Normaal belanden in de meest absurde situaties, waarbij zij veelal menselijke trekjes vertonen. Andere strips van de hand van Van Driel zijn De Stuntels, André van Duin, De familie Weltevree, De Nakomertjes en Wibo & Gorp.

Na veertig jaar striptekenen is Toon van Driel op zijn 71e is aan een nieuwe fase in zijn carrière begonnen. Hij is achter de schildersezel gekropen en vereeuwigt zijn striphelden nu ook in olieverf op doek.
https://thumbs.werkaandemuur.nl/3ee088b825c9243464c0f70ebaad0f8c_175x175_crop.jpg Toon van Driel Beeldmaker Eigen site Bloemendaal, Nederland,